Η Αίγυπτος στο πλευρό της Ιεράς Μονής Σινά, δήλωσε ο Κυβερνήτης της περιοχής Χάλιντ Φούντα

File Photo: Γενική άποψη του μοναστηριού της Αγίας Αικατερίνης. South Sinai. EPA, KHALED ELFIQI




Τη διαβεβαίωση ότι η Αίγυπτος βρίσκεται στο πλευρό του ελληνορθόδοξου μοναστηριού της Αγίας Αικατερίνης του Σινά, έδωσε ο Κυβερνήτης του Νοτίου Σινά, Στρατηγός Χάλιντ Φούντα.

Μάλιστα, σε μήνυμα που μετέφερε εκ μέρους του, ο Κύπριος σύμβουλός του, Αντώνης Καζαμίας, ο Κυβερνήτης της περιοχής κ. Φούντα εξέφρασε τη μεγάλη του ικανοποίηση για το γεγονός ότι η Ιερά Μονή Σινά πρωτοστάτησε με όλη τη Μοναστική Αδελφότητα με τον Αρχιεπίσκοπο Σιναίου κ. Δαμιανό, με την πρωτοβουλία της να κλείσει τις πόρτες του μοναστηριού στους προσκυνητές και επισκέπτες, εδώ και σχεδόν μία τουλάχιστον εβδομάδα, συμβάλλοντας στις προσπάθειες της χώρας για να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού, αρκετές μέρες μάλιστα παρθούν οι αντίστοιχες χθεσινές αποφάσεις κλεισίματος των αιγυπτιακών εκκλησιών και μουσουλμανικών τεμένων ανά τη επικράτεια της Χώρας του Νείλου, συμπεριλαμβανομένου και του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής.

Να σημειωθεί ότι ήδη οι αρχές της χώρας, για προληπτικούς λόγους, έχουν επισκεφθεί την Ιερά Μονή Σινά για να παράσχουν κάθε δυνατή βοήθεια, στην Αγία Αικατερίνη.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ – Νίκος Κάτσικας
Αίγυπτος/ΚΑΙΡΟ

Οι μοναχικοί γέροντες των ελληνικών κοινοτήτων της Αλβανίας στη δίνη του κορωναϊού

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: