Η Αργεντινή σε πλήρη καραντίνα από σήμερα τα μεσάνυχτα: Η Ισπανία έκλεισε όλα τα ξενοδοχεία της

Σε φαρμακείο της Βαρκελώνης, ένας ένας και με μάσκα και γάντια περιμένουν να πάρουν τα φάρμακα τους. EPA, Enric Fontcuberta




Ο πρόεδρος της Αργεντινής Αλμπέρτο Φερνάντες έδωσε εντολή χθες Πέμπτη [τοπική ώρα· το πρωί σήμερα Παρασκευή ώρα Ελλάδας] να τεθεί ολόκληρη η χώρα σε «προληπτικό και υποχρεωτικό» περιορισμό ως την 31η Μαρτίου, για να περιοριστεί η εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού.

«Είναι καιρός να γίνει κατανοητό ότι φροντίζουμε την υγεία των Αργεντινών», τόνισε ο πρόεδρος Φερνάντες κατά τη διάρκεια διαγγέλματός του, επιβεβαιώνοντας πως το μέτρο του περιορισμού ισχύει από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής ως την 31η Μαρτίου και ότι οι πολίτες θα μπορούν να πηγαίνουν να προμηθεύονται βασικά αγαθά όπως τρόφιμα και φάρμακα.

Το μέτρο έχει σκοπό η πανδημία «να είναι όσο το δυνατόν λιγότερο βλαπτική για την οικονομία» της Αργεντινής, πρόσθεσε ο πρόεδρος, που ανέλαβε την εξουσία πέρυσι εν μέσω της σοβαρότερης οικονομικής κρίσης από το 2001.

Οι υγειονομικές αρχές της Αργεντινής κατέγραφαν 128 κρούσματα μόλυνσης και τρεις θανάτους εξαιτίας της ασθένειας COVID-19 ως χθες.

Το Μπουένος Άιρες ήδη έκλεισε τα σύνορα για 15 ημέρες και ανέστειλε τις πτήσεις προς και από χώρες που πλήττονται από την πανδημία.

Η Ισπανία κλείνει όλα τα ξενοδοχεία

Η κυβέρνηση της Ισπανίας, χώρας που βρίσκεται στην τέταρτη θέση στον κατάλογο αυτών που έχουν δεχθεί το βαρύτερο πλήγμα από την πανδημία του κορονοϊού, διέταξε να κλείσουν όλα τα ξενοδοχεία στην επικράτεια, μέτρο που δημοσιεύθηκε χθες Πέμπτη στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Το μέτρο προβλέπει την «αναστολή» της λειτουργίας «όλων των ξενοδοχείων (…), των τουριστικών και άλλων καταλυμάτων για σύντομες διαμονές (…) σε όλη την επικράτεια».

Αρχής γενομένης από την Πέμπτη, τα ξενοδοχεία στην Ισπανία, τον δεύτερο δημοφιλέστερο τουριστικό προορισμό σε παγκόσμιο επίπεδο, καλούνται να κλείσουν για επτά εργάσιμες ημέρες για να ανασχεθεί η εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού.

Τα μοναδικά ξενοδοχεία που μπορούν να μείνουν ανοικτά είναι αυτά της διαμονής μακράς διάρκειας, με προϋπόθεση όμως πως διαθέτουν τις απαραίτητες υποδομές ώστε οι φιλοξενούμενοί τους να μπορούν να τηρούν τον σχεδόν απόλυτο περιορισμό που επιβάλλεται το τρέχον διάστημα σε όλη τη χώρα.

Η Ισπανία κατατάσσεται δεύτερη στην Ευρώπη και τέταρτη στον πλανήτη μεταξύ αυτών που έχουν χτυπηθεί περισσότερο από την επιδημία, με 767 νεκρούς και 17.147 μολυσμένους.

Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Σάββατο, θέτοντας σε εφαρμογή δρακόντεια μέτρα για την παραμονή ολόκληρου του πληθυσμού σε περιορισμό.

Πληροφορίες από Reuters μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μπουένος Άιρες, Argentina – Μαδρίτη, Spain

Η κομμουνιστική κυβέρνηση της Κίνας ελέγχει πλήρως την κατάσταση: Στο μηδέν τα κρούσματα για δεύτερη μέρα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: