Η αμερικανική οικονομία μπορεί να δεχτεί πλήγμα από τον κορωναϊό, δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ

Ο Αμερικανός Πρόεδρος κατά την επιστροφή του στο Λευκό Οίκο μετά την εμφάνισή του σε προεκλογική εκδήλωση στο Σκράντον της πολιτείας Πενσιλβάνια. EPA, RON SACHS / POOL




Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι η αμερικανική οικονομία μπορεί να δεχτεί πλήγμα από την έξαρση του κορονοϊού, αλλά προέβλεψε ότι η πρόκληση αυτή θα αντιμετωπιστεί και υπερασπίστηκε την διαχείριση της κρίσης από την κυβέρνησή του.

Ο Αμερικανός πρόεδρος εμφανίστηκε σε προεκλογική εκδήλωση που διοργάνωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Fox News Channel στο Σκράντον της πολιτείας Πενσιλβάνια, η οποία θεωρείται μία από τις αμερικανικές πολιτείες που βοήθησαν στην προεδρική εκλογή του Τραμπ το 2016.

Η έκταση της εξάπλωσης στο “τραπέζι” της Fed

Ο Ρόμπερτ Κάπλαν πρόεδρος της ομοσπονδιακής τράπεζας στο Ντάλας (the Federal Reserve Bank of Dallas), δήλωσε χθες ότι θα παρακολουθεί στενά πόσο γρήγορα και σε ποια έκταση εξαπλώνεται ο κοροναϊός στις ΗΠΑ, καθώς ο ίδιος καλείται να αποφασίσει σχετικά με την πορεία των επιτοκίων, σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί αργότερα μέσα στο Μάρτιο.

Ο αριθμός των νέων περιστατικών μόλυνσης από τον κοροναϊό όπως είπε ο Κάπλαν θα είναι “ένας σημαντικός παράγοντας για τη λήψη αποφάσεων σχετικά με το αν θα πρέπει να γίνουν περισσότερα” στον τομέα της νομισματικής πολιτικής.
Η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Fed έχει προγραμματιστεί για το διήμερο 17-18 Μαρτίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από Reuters μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ν.Χ.
Ουάσινγκτον, ΗΠΑ

Κρούσματα κοροναϊού προκαλούν πανικό παντού στις ΗΠΑ: Σε 12 αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: