H οικονομία εξακολουθεί να αναπτύσσεται: Συνεχίζουμε τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις, είπε ο Σεντώνας

File photo: Το Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου. Φωτογραφία via ΚΥΠΕ




“Η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τη σοβαρή και υπεύθυνη πολιτική της στα θέματα της Οικονομίας”, ανέφερε σήμερα ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Παναγιώτης Σεντώνας.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Σεντώνας είπε ότι «με τα δεδομένα που σήμερα έχουμε μπροστά μας, είναι προφανές ότι η οικονομία συνεχίζει να αναπτύσσεται και προχωρούμε και σε αναπλήρωση των όσων οι πολίτες απώλεσαν κατά την διάρκεια των δύσκολων χρόνων.

  • Τα πρόσφατα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη χώρα μας, επιβεβαιώνουν πως η ανάπτυξη παραμένει σταθερά υψηλή, στο 3,2 %, και θα συνεχίσει για τα επόμενα χρόνια να είναι ισχυρή, αν και με ελαφριά κάμψη.

Ως αποτέλεσμα της σταθερής ανάπτυξης, η Κύπρος παρουσιάζει το υψηλότερο πλεόνασμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ύψους 2,8%.

Η σταθερή ανάπτυξη της οικονομίας οδηγεί και την ανεργία να πέφτει κατακόρυφα και αυτό είναι ένα γεγονός με θετικότατες επιπτώσεις στη διατήρηση του κοινωνικού ιστού.

  • Είναι ιδιαίτερα θετικό το γεγονός ότι η χώρα μας, σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία της Eurostat, παρουσιάζει τον δεύτερο καλύτερο ρυθμό στην Ευρώπη στη μείωση της ανεργίας τον τελευταίο χρόνο.

Επαναλαμβάνουμε πως τίποτε δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο. Η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τη σοβαρή και υπεύθυνη πολιτική της.

Για να συνεχίσουμε την πορεία της προόδου, οφείλουμε να εργαστούμε συλλογικά, προκειμένου να υλοποιήσουμε τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται για να έχουμε ένα σύγχρονο κράτος, αντάξιο των προσδοκιών των πολιτών και της ευρωπαϊκής μας ταυτότητας.

Μεταρρυθμίσεις που η ίδια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στην πρόσφατη Έκθεση της, επισημαίνει ότι αποτελούν τον θεμέλιο λίθο για τον εκσυγχρονισμό της χώρας μας».

Hellas Journal

Μέχρι τέλος Μαρτίου ενδεχόμενη έγκριση από ΕΕ για ατμοπλοϊκή σύνδεση Ελλάδας-Κύπρου, λέει η Υφ. Ναυτιλίας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: