“Έβρεξε” πρόστιμα κατά την πρώτη ημέρα της απαγόρευσης κυκλοφορίας: 164 σε όλη τη χώρα

File Photo: Αστυνομικοί βεβαιώνουν πρόστιμο 150 ευρώ σε περαστικούς που δεν έφεραν μαζί τους την σχετική βεβαίωση που ορίζει ο νόμος για την κυκλοφορία στους δρόμους, Θεσσαλονίκη, Τρίτη 24 Μαρτίου 2020. AΠΕ-ΜΠΕ, ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ
“Βροχή” από πρόστιμα ύψους 150 ευρώ αναμένεται να ρίξει η ΕΛ.ΑΣ. στους πολίτες που δεν συμμορφώνονται στους περιορισμούς των μετακινήσεων που εξαγγέλθηκαν από τους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες.

Την πρώτη ημέρα εφαρμογής του μέτρου, δηλαδή από χθες στις 6.00 το πρωί μέχρι σήμερα στις 6.00 το πρωί, επιβλήθηκαν συνολικά 164 πρόστιμα σε 164 πολίτες.

  • Και αυτό παρότι λόγω της πρώτης ημέρας εφαρμογής του μέτρου, οι έλεγχοι ήταν πιο χαλαροί και οι αστυνομικοί πιο «ελαστικοί». Από σήμερα εντατικοποιούνται οι έλεγχοι. Οι πολίτες στους οποίους επιβλήθηκαν τα πρόστιμα κυκλοφορούσαν χωρίς να έχουν πάνω τους τη σχετική υπεύθυνη δήλωση της και χωρίς να έχουν στείλει το σχετικό μήνυμα από το κινητό τους τηλέφωνο.

Υπήρχαν και περιπτώσεις όπου οι πολίτες είχαν πάνω τους υπεύθυνη δήλωση για μετακίνηση, αλλά αυτή δεν αντιστοιχούσε στον πραγματικό λόγο για τον οποίο ήταν έξω από το σπίτι τους.

Παράλληλα, χθες Δευτέρα έγιναν ακόμα οχτώ συλλήψεις ατόμων που λειτουργούσαν παρά τις απαγορεύσεις καταστήματα λιανικής πώλησης, κομμωτήρια, καφετέριες, καφενεία, εστιατόρια, ταβέρνες, ψητοπωλεία, ανθοπωλεία, γήπεδα, καταστήματα ενδυμάτων.

Την ίδια ώρα, αυξάνονται συνεχώς, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οι συλλήψεις για παραβίαση των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού, που έφτασαν πλέον στις 258, ενώ οι παραβάσεις στις 250.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οι συλληφθέντες λειτουργούσαν καταστήματα λιανικής πώλησης, κομμωτήρια, καφετέριες, καφενεία, εστιατόρια, ταβέρνες, ψητοπωλεία, ανθοπωλεία, γήπεδα, καταστήματα ενδυμάτων, για τα οποία ισχύει το μέτρο της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, με σκοπό την διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Με πληροφορίες από Έθνος

258 συλλήψεις μέσα σε 23 ημέρες για παραβίαση των μέτρων: Κάποιοι εξακολουθούν να βάζουν το κέρδος πάνω από τη δημόσια υγεία

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal