Εννέα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωναϊού: Στα 58 συνολικά στην Κύπρο

File Photo: EPA, ALESSANDRO DI MARCO
Εννέα νέα κρούσματα βρέθηκαν θετικά στον κορωναϊό, ανακοίνωσε την Τετάρτη το Υπουργείο Υγείας, στη βάση νεότερης ενημέρωσης που έλαβε από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου.

Με βάση τα συγκεκριμένα δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανήλθε στα 58 (περιλαμβανομένων και των τριών που εντοπίστηκαν στις Βρετανικές Βάσεις), εκ των οποίων τα 31 ήταν επαφές.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, στα εννέα επιβεβαιωμένα κρούσματα συμπεριλαμβάνονται τέσσερα άτομα που είχαν επαφή με κρούσμα που είχε επιβεβαιωθεί τις προηγούμενες μέρες, καθώς και τρία άτομα που είχαν επιστρέψει από την Ελλάδα, παρέμειναν σε κατ’ οίκον περιορισμό και επικοινώνησαν με τις αρμόδιες Αρχές όταν παρουσίασαν συμπτωματολογία.

Στα επιβεβαιωμένα κρούσματα συγκαταλέγεται επίσης ένα άτομο από τις Βρετανικές Βάσεις και ένα άτομο, του οποίου το ιστορικό διερευνάται.

Η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας έχει ήδη αρχίσει την ιχνηλάτηση των επαφών και των εννέα κρουσμάτων και θα προχωρήσει στη λήψη δειγμάτων για τη διενέργεια εξειδικευμένων εξετάσεων.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/ΑΓΚ/MK
Λευκωσία, Κύπρος

Σοβαρή η κατάσταση υγείας 70χρονου με κορωνοϊό: Πολύ καλή η κατάσταση άλλων έξι στο Γ.Ν. Αμμοχώστου

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required