Ένατο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωναϊού στην Ελλάδα: Στην εντατική 66χρονος, καραντίνα για νοσηλευτές στην Πάτρα

File photo:he minister did clarify, however, that wearing a face mask is still required at all indoor public spaces without exception, including public transport. Photo via Facebook, @eody.gr




Με σοβαρή λοίμωξη του αναπνευστικού νοσηλεύεται σε ειδικό θάλαμο απομόνωσης στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Πάτρας, στο Ρίο, ο ασθενής που καταγράφηκε ως το ένατο κρούσμα του κορωναϊού στη χώρα μας.

Πρόκειται για 66χρονο συνταξιούχο από την Αμαλιάδα, Ηλείας.

Αυτή τη στιγμή δεν είναι διασωληνωμένος και παρακολουθείται στενά από την ιατρική ομάδα του καθηγητή Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπο Γώγο, σε συνεργασία με τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΓΝ Πατρών, προκειμένου να ελεγχθεί η πνευμονία.

Πολλαπλά κλιμάκια του ΕΟΔΥ πραγματοποιούν ιχνηλάτηση επαφών στην Πάτρα και στην Αμαλιάδα (τόπο προέλευσης του ασθενή) σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές και τους γιατρούς.

Παράλληλα, η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας συνεδριάζει για την λήψη τυχόν απαραίτητων μέτρων.

Ο ασθενής βρισκόταν σε εκδρομή στο εξωτερικό στη μονή Σινά στην Αίγυπτο και στο Ισραήλ  και εμφάνισε τα πρώτα συμπτώματα του κορωναϊού την Κυριακή, στην Ελλάδα.

Αρχικά προσήλθε στο νοσοκομεία Αμαλιάδας απ’ όπου και παραπέμφθηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Πατρών, όπου και παρέμεινε για νοσηλεία από το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας.

Στο πλαίσιο του ελέγχου για το κορωναϊό εντοπίστηκε θετικός, απομονώθηκε και παρακολουθείται.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, έχουν κληθεί να εξεταστούν αρκετοί από τους συνταξιδιώτες του, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν κολλήσει και αυτοί από τον κορωναϊό.

Το περιστατικό διεγνώσθη στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ.

Σε καραντίνα νοσηλευτές και γιατροί

Πληροφορίες αναφέρουν ότι  στα νοσοκομεία Αμαλιάδας και το νοσοκομείο του Ρίου έχει σημάνει  συναγερμός, καθώς η περίπτωση υποβαθμίστηκε και η αρχική διάγνωση ήταν λοίμωξη του αναπνευστικού. Βάσει αυτής εισήχθη σε παθολογική κλινική, διότι η λοίμωξη δεν είχε συσχετισθεί με το ταξιδιωτικό του ιστορικό, ενώ παραμένει άγνωστο αν ο ασθενής είχε αναφέρει το ταξίδι του . Στα δύο 24άωρα της νοσηλείας του στην Παθολογική στο νοσοκομείο του Ρίο έχει έρθει σε επαφή με άγνωστο αριθμό ατόμων (ασθενείς, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και συνοδοί).

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ  δόθηκε εντολή στο προσωπικό του νοσοκομείου του Ρίου που ήρθε σε επαφή μαζί του να τεθεί σε κατ’ οίκον καραντίνα 14 ημερών.

Καθ΄οδόν προς το νοσοκομείο του Ρίου είναι και η σύζυγος του 66χρονου και ένας ιερέας που είχαν συνταξιδεύσει με γκρουπ 53 ατόμων, στους Αγίους Τόπους και το Σινά, στην Αίγυπτο.

Στο Ρίο μετέβη εσπευσμένα και ο  αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ Γιώργος Παναγιωτακόπουλος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Για ελλείψεις σε προσωπικό, υλικά και εξοπλισμό στο ΑΧΕΠΑ-νοσοκομείο αναφοράς του κορωναϊού-ομιλούν οι εργαζόμενοι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: