Διεθνής Μελέτη του Νίκου Αντωνιάδη ως βοήθημα στους Εκπαιδευτικούς: Κοινωνικά Μέσα Δικτύωσης και Βασικές Μέθοδοι Διδασκαλίας!

Ο Καθηγητής επικοινωνίας Νίκος Αντωνιάδης στην ενημέρωση του ΟΗΕ. Φωτογραφία από την τηλεόραση του ΟΗΕ




Το πολιτικό μάρκετινγκ αφορά την αναγνώριση και ικανοποίηση των αναγκών των ανθρώπων. Τι γίνεται με τις ανάγκες των μαθητών/φοιτητών; Ειδικά τώρα, στη δύσκολη ώρα με τον κοροναϊό, όπου η διδασκαλία μέσα στην τάξη “παρέλυσε”;

Σύμφωνα με τον συμπατριώτη μας Νίκο Αντωνιάδη με ειδίκευση στο Πολιτικό Μάρκετινγκ και ο οποίος κλήθηκε από το Πανεπιστήμιο St. John’s της Νέας Υόρκης να σχεδιάσει και διδάξει το μάθημα αυτό, αρκετές μελέτες εξέτασαν αυτές τις ανάγκες, ωστόσο, περιορισμένη προσοχή δόθηκε σε δυο σημαντικά σημεία:

  • α) Ποιες πλατφόρμες κοινωνικών μέσων κάνουν τους μαθητές/φοιτητές κολεγίου χαρούμενους μέσα στην τάξη;
  • β) Ποιες μέθοδοι διδασκαλίας αυξάνουν την απόδοση των μαθητών/φοιτητών;

Για να καλύψει αυτό το κενό, o Νίκος Αντωνιάδης προχώρησε σε έρευνα/μελέτη που στόχευε στη μέτρηση του αντίκτυπου σημαντικών εργαλείων των κοινωνικών μέσων δικτύωσης και στην επίδραση βασικών μεθόδων διδασκαλίας στην “χαρά” και την “απόδοση” των μαθητών/φοιτητών. Τα στοιχεία συλλέχθησαν από προπτυχιακούς φοιτητές στη Νέα Υόρκη.

Χρησιμοποιώντας ανάλυση συσχέτισης, τα αποτελέσματα κατέδειξαν ότι (μόνο) το Facebook έχει σημαντική θετική επίδραση στην “χαρά” των μαθητών/φοιτητών μέσα στην τάξη (τόσο σε πραγματικό περιβάλλον όσο και διαδικτυακά).

Επιπλέον, οι “εφευρετικές και ενθαρρυντικές μέθοδοι των εκπαιδευτικών”, “εργαλεία μάθησης που μπορούν να εφαρμοστούν στη ζωή”, “η μάθηση με συν-διδασκαλία” (δηλ. συν-διδασκαλία των μαθητών προς τους συμμαθητές τους) και “η πρακτική εργασία” έχουν επίσης εξαιρετικά σημαντική-θετική επίδραση στην “χαρά” των μαθητών/φοιτητών. Παράλληλα, η “χαρά” των μαθητών/φοιτητών (μέσα από την διαδικτυακή μάθηση/εκπαίδευση του Facebook) έχει εξαιρετικά θετική επίδραση στην απόδοση των μαθητών/φοιτητών.

Η πιο πάνω μελέτη του συμπατριώτη μας είναι ένας πολύ χρήσιμος οδηγός για σχολεία, κολέγια, πανεπιστήμια, σπουδαστές λυκείων και κολλεγίων (που χειρίζονται τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με μεγάλη ευκολία), εκπαιδευτές αλλά και μελετητές, οι οποίοι μπορούν να αντλήσουν χρήσιμες πληροφορίες αλλά και να προχωρήσουν σε μελλοντικές έρευνες.

Περίληψη των πιο πάνω σημαντικών ευρημάτων:

Η Διδασκαλία μέσω Facebook/Messenger αυξάνει τη Χαρά των Μαθητών/Φοιτητών.

  • 1) Οι Εφευρετικές και ενθαρρυντικές μέθοδοι των εκπαιδευτικών
  • 2) Τα Εργαλεία που μπορούν να εφαρμοστούν στη ζωή
  • 3) Η μάθηση με συν-διδασκαλία” (δηλ. συν-διδασκαλία των μαθητών προς τους συμμαθητές τους)
  • 4) Η πρακτική εργασία

ΑΥΞΑΝΟΥΝ τη Χαρά των Μαθητών/Φοιτητών και ΕΝΙΣΧΥΟΥΝ ΑΙΣΘΗΤΑ την απόδοση τους!

Ο Νίκος Αντωνιάδης είναι Αν. Βοηθός Καθηγητής Επικοινωνίας, Στρατηγικής και Πολιτικού Μάρκετινγκ στο Πανεπιστήμιο St. John’s της Νέας Υόρκης και Συντάκτης στις εφημερίδες ikypros.com και LA Voice

Περιορισμένη πρόσβαση και μόνον για έκτακτη ανάγκη στο Γενικό Προξενείο στη Νέα Υόρκη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: