Διάγγελμα Αναστασιάδη στις 8.30 μ.μ. για νέα αυστηρά περιοριστικά μέτρα λόγω κορωναϊού

File Photo: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης. ΓΤΠ, Χ.ΑΒΡΑΑΜΙΔΗΣ




Διάγγελμα προς τον κυπριακό λαό θα απευθύνει στις 8:30 το βράδυ, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ο οποίος αναμένεται να ανακοινώσει νέα μέτρα προς αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Philenews, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κατόπιν διαβούλευσης με τη διυπουργική επιτροπή, της οποίας προήδρευσε το πρωί, αναμένεται να ανακοινώσει αυστηρότερα μέτρα για τις συναθροίσεις σε δημόσιους χώρους.

Συγκεκριμένα, το διάγγελμα του Προέδρου θα περιλαμβάνει απαγόρευση συνάθροισης αριθμού ατόμων σε δημόσιους χώρους, όπως πάρκα ή κήπους, αλλά και κλείσιμο των λαϊκών αγορών, μετά τα όσα έλαβαν χώρα το Σαββατοκύριακο σε Λευκωσία και Λεμεσό.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος αναμένεται να ανακοινώσει κλείσιμο εργοταξίων και εργοστασίων, τα οποία εργοδοτούν μεγάλο αριθμό υπαλλήλων, με εξαίρεση τα εργοστάσια που παράγουν ήδη πρώτης ανάγκης.

Μάλιστα, η κυβέρνηση προσανατολίζεται στο να ανακοινώσει την επιβολή αυστηρότερων ποινών (προστίμων) για όσους παραβιάζουν τα διατάγματα, καθώς και να συστήσει στους πολίτες να μετακινούνται μόνο για τα απαραιτήτως αναγκαία.

Πηγή: Philenews

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: