Μπιλιράκης: Γνωρίζω ότι ο κ. Τραμπ θα σταθεί δίπλα στην Ελλάδα και θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της τάξης για να εξασφαλίσει την κυριαρχία της

File Photo: Ο Ελληνοαμερικανός βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, Γκας Μπιλιράκης. Photo via Twitter, @RepGusBilirakis




Ο Ελληνοαμερικανός βουλευτής Γκας Μπιλιράκης καταγγέλλει την Τουρκία για το άνοιγμα των συνόρων της με την Ελλάδα και τις ανεξέλεγκτες προσφυγικών ροών προς τη χώρα.

Επίσης αναφέρει ότι η κυβέρνηση του κ. Τραμπ θα σταθεί δίπλα στην Ελλάδα και θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της τάξης για να εξασφαλίσει την κυριαρχία της.

Συγκεκριμένα, ο Ρεπουμπλικανός βουλευτής από τη Φλόριδα, τονίζει:

“Οι ενέργειες της Τουρκίας να ανοίξει τα σύνορά της και να επιτρέψει σε πρόσφυγες να εισέλθουν στην Ελλάδα με δυσανάλογους αριθμούς δημιουργεί μια κατάσταση, που δεν μπορεί να στηριχθεί και πρέπει να σταματήσει αμέσως.

  • Οι Έλληνες, γνωστοί για τη φιλοξενία τους, έχουν δείξει απίστευτη συμπόνια και ανθρωπιά για τους πρόσφυγες σε όλη τη διάρκεια της ιστορίας και πιο πρόσφατα με εκείνους που έτρεξαν να γλιτώσουν από τον πόλεμο και την τυραννία. Ωστόσο, όταν απειλείται η ίδια η ασφάλεια της Ελλάδας, δεν έχει άλλη επιλογή από το να πει ότι αρκετά πια, φτάνει!

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να παράσχει άμεση ασφάλεια των συνόρων για να σταματήσει η εισροή προσφύγων και να υποστηρίξει τις υποδομές για την άμεση ολοκλήρωση της διαδικασίας καταγραφής των προσφύγων που ζουν σήμερα σε στρατόπεδα εντός της Ελλάδας. Για τη σταθερότητα της περιοχής και σε σχέση με τις θεμελιώδεις αρχές της δικαιοσύνης, οι πρόσφυγες αυτοί πρέπει να αντιμετωπίζονται με δίκαιο τρόπο.

Γνωρίζω ότι η κυβέρνηση του κ. Τραμπ θα σταθεί δίπλα στην Ελλάδα και θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της τάξης για να εξασφαλίσει την κυριαρχία της», δήλωσε στο Κογκρέσο ο Γκας Μπιλιράκης.

Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ

“Turkey’s actions to open its borders and allow the unmitigated flow of refugees to Greece in disproportionate numbers is creating an untenable situation and must be immediately stopped.

Greeks, known for their filoxenia, have shown incredible compassion and humanity for refugees throughout history and more recently with those fleeing war and tyranny. However, when Greece’s very own security is threatened, it has no choice but to say enough is enough! 

The EU must provide immediate border security to stop the influx of refugees and an infrastructure to immediately process refugees currently languishing in camps within Greece. For the stability of the region and with respect to fundamental principles of fairness, these refugees must be fairly managed.

I know the Trump Administration will stand with Greece and help restore order to ensure Greece’s sovereignty”. 

O Μπορέλ τους τα έψαλλε μέσα στην Άγκυρα : «Απαράδεκτη» η κατάσταση στα σύνορα, εμπόδιο οι μονομερείς ενέργειες

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: