Αναβολή ενός έτους για τα εγκαίνια της “Αγιά Σοφιάς”: Η Ριζούπολη έδρα της ΑΕΚ του χρόνου

File photo: Οι έλεγχοι των αρχών για την τήρηση των κανόνων της ασφαλούς κυκλοφορίας εν μέσω της πανδημίας κόστισαν και με το παραπάνω σε έναν ηλικιωμένο οπαδό της ΑΕΚ. Photo via [email protected]
Ένας τομέας που δεν έχει έως τώρα επηρεαστεί από τον κορωναϊό, είναι η οικοδομική δραστηριότητα, υπό την έννοια πως δεν υπάρχουν περιορισμοί ή απαγορεύσεις.

Έτσι, στο εργοτάξιο της Νέας Φιλαδέλφειας οι εργασίες στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς.

Αυτό θα συνεχιστεί όσο δεν γενικεύεται το «lock out» και με την ευχή φυσικά να μην νοσήσουν εργάτες ή στελέχη του προσωπικού.

Στο μεταξύ, όπως αποκάλυψε σε δηλώσεις του ο project manager της «Αγιάς Σοφιάς», Δημήτρης Ανδριόπουλος, η περίπτωση να γίνουν εγκαίνια μέσα στη σεζόν 2020-21, έχει πλέον αποκλειστεί.

Ο Ανδριόπουλος είναι ο πρώτος που μίλησε ανοιχτά για παράταση του «κιτρινόμαυρου» ονείρου λέγοντας χαρακτηριστικά «(σχετικά με τα εγκαίνια¬)… Θα το αφήσουμε και δεν θα το απαντάμε αλλά ο στόχος είναι να παίξει το 2021-22 η ΑΕΚ στην “Αγιά Σοφιά”».

Δεν αποσαφήνισε αν πρόκειται για την αρχή της περιόδου, αλλά ακόμα κι αυτό το ενδεχόμενο φαντάζει δύσκολο.

Η υπογειοποίηση δεν έχει ξεκινήσει, παρότι ο ανάδοχος έχει αναλάβει ήδη και πραγματοποιούνται οι πρώτες διαδικαστικές ενέργειες, όπως η μετακίνηση δικτύων κοινής ωφελείας.

Ωστόσο, οι εκσκαφές αργούν ακόμα και από τη στιγμή που θα ξεκινήσουν, απαιτείται περίπου ένα έτος (10-14 μήνες) για να ολοκληρωθούν τα έργα. Παράλληλα, εκκρεμεί και η σύμβαση της Περιφέρειας Αττικής με την εταιρία που έχει αναλάβει το εσωτερικό του γηπέδου, διαδικασία που -σύμφωνα με τον Ανδριόπουλο- θα ολοκληρωθεί τον Ιούνιο.

Συνεπώς, αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι η ΑΕΚ θα «βγάλει» όλη την επόμενη σεζόν (2020/21) στη Ριζούπολη, καθώς η απόφαση μετεγγατάστασης είναι ειλημμένη και παράλληλα θα «τρέχουν» τα έργα στη Νέα Φιλαδέλφεια με ορίζοντα το καλοκαίρι του 2021.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Euro 2020: Οριστική αναβολή για ένα χρόνο – Μετατίθεται για το καλοκαίρι του 2021

 

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal