Αυτή η πλάκα με τη Θεία Κοινωνία πρέπει να σταματήσει αμέσως: Να ανασταλεί μέχρι να περάσει η λαίλαπα…

File Photo: Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Το θέμα συζήτησης, λοιπόν, είναι αν θα πρέπει να λαμβάνουν τη Θεία Κοινωνία οι πιστοί, και όχι ότι ο τρελός δικτάτορας της Τουρκίας επιτίθεται εδώ και πολλές ημέρες στον Έβρο. Μπράβο μας…

Διεξάγεται ένας κανονικός πόλεμος, χωρίς να πέφτουν προς το παρόν σφαίρες, όπως πολύ ορθά είπε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Στεφανής. Και στην Αθήνα πλακώνονται για το αν θα πρέπει να ανασταλεί, για ένα διάστημα έστω, η θεία κοινωνία. Κάτι που θα έπρεπε να αποφασίσουν από μόνοι τους οι Έλληνες Αρχιερείς και όχι να προσπαθούν να πείσουν τους πιστούς ότι δεν τρέχει τίποτα.

Το θέμα έγινε και κομματικό. Όπως πάντα… Μην χάσουν οι πολιτικοί μας… Εμ η κ. Έλενα Ράπτη, αξιότιμη βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας; Μας ανακοίνωσε πως κοινώνησε. Για να την ακούσουν οι φανατικοί και να την ψηφίσουν ξανά. Υπευθυνότητα μηδέν…

  • Για να μην παρεξηγηθώ έρχομαι από οικογένεια που τίμησε τον κλήρο, όσο λίγες στον ελληνικό χώρο. Και είμαι υπερήφανος για τα μέλη της οικογένειας που ακολούθησαν αυτό το δρόμο. Μας τίμησαν και τους τιμήσαμε διότι το άξιζαν. Και άφησαν το καλύτερο όνομα στο μοναχικό βίο της Κύπρου. Αυτό είναι το ένα, που το κρατάμε όλοι στην οικογένεια και το φυλάμε σαν κόρη οφθαλμού.

Το άλλο είναι ότι ο κόσμος όλος δέχεται μία τρομακτική απειλή, Ήδη η Ιταλία είναι μία «κλειστή» χώρα. Μία ολόκληρη χώρα, δίπλα στην Πατρίδα μας, αντιμετωπίζει μία πραγματική απειλή. Χιλιάδες άνθρωποι μπορεί να χάσουν τις ζωές τους. Στην Ελλάδα έχουμε αρκετά κρούσματα, που ίσως πολλαπλασιαστούν.

Η αρμόδια κυβέρνηση πήρε αποφάσεις που χαρακτηρίζονται καλές. Καλώς έπραξε. Να τολμήσει να πάρει και άλλα μέτρα. Η Ελλάδα πρέπει να θωρακιστεί.

Η αναστολή της θείας κοινωνίας δεν είναι μία αντιχριστιανική πράξη. Αντίθετα είναι μία καλή χριστιανική πράξη. Οι παλληκαριές μερικών Ιεραρχών είναι απαράδεκτες και δείχνουν ότι δεν σέβονται το ποίμνιο τους. Όσοι μιλάμε για αναστολή δεν καθοδηγούμαστε από αντιχριστιανικά αισθήματα. Ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει.

Ο συγκεκριμένος ιός αποδεικνύεται μία τεράστια απειλή. Πολλές χώρες κρύβουν το μέγεθος της κατάστασης. Ευτυχώς στην Ελλάδα μας λένε ακόμα την αλήθεια.

  • Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ένας Ιεράρχης καλός και ήπιων τόνων, δεν πρέπει να ακολουθήσει τους σκληρούς Μητροπολίτες στον κατήφορό τους. Πρέπει να λάβει τη μεγάλη απόφαση. Τώρα. Ο Πάπας Φραγκίσκος δεν είναι καλός χριστιανός μήπως, που πήρε πρώτος μέτρα; Θα τρελαθούμε όλοι μας.

Μου έγραψαν μερικοί, επειδή εξέφρασα την άποψη μου στα κοινωνικά δίκτυα ότι (διατηρείται η ορθογραφία):

Πωπωωω πανέξυπνος εισαι!!!πως δεν το σκέφτηκα!!! αναρχοψρυτοπροοδευτιλικια!!! Βαλθηκατε ολοι σας κατά της θρησκείας μας!!! αν δεν πιστεύετε, δικαίωμα σας.. Αλλά τι ζορι έχετε με την ορθοδοξία δ καταλαβαίνω!!! Μονο κόμπλεξ θα το έλεγα!!!! κρίμα και για τους διθεν μεγαλοδημοσιογραφους

Έτσι αντιμετωπίζουν οι φανατικοί την μεγαλύτερη απειλή που δέχθηκε ο πλανήτης, αν πιστέψουμε τους επιστήμονες; Τότε πραγματικά ισχύει ότι δεν έχουμε σωτηρία σα χώρα.

Αλλά πρέπει και η κυβέρνηση να λάβει τις ευθύνες της… Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πρέπει να κάνει μία κουβέντα με τον κ. Ιερώνυμο. Και πιστεύω θα τον καταλάβει..

  • Αναγκάζομαι να συμφωνήσω με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο, με τον οποίο διαφωνώ σε πολλά που αφορούν την αντιμετώπιση της κατοχικής δύναμης Τουρκίας -αλλά δεν είναι της ώρας. Έγραψε, απευθυνόμενος στους πιστούς:

“Συμβουλεύουμε όσους δεν αισθάνονται σωματικά καλά να απέχουν από τις λειτουργικές συναθροίσεις μέχρι να είναι απολύτως βέβαιοι για τη διάγνωσή τους. Το να κάνουμε τα βασικά βήματα για την ανάρρωσή μας όπως μας συμβουλεύουν οι υγειονομικές αρχές δεν είναι μόνο λογικό αλλά σοφό και δείχνει πως σκεφτόμαστε τους άλλους. Πράγματι είναι μια πράξη αγάπης”…

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ: ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΤΥΦΛΩΘΕΙ;

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Επίσης ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος συμβουλεύει για τον θανατηφόρο ιό: Μπορείτε να λατρέψετε τον Θεό και στο σπίτι σας


Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: