Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος συμβουλεύει για τον θανατηφόρο ιό: Μπορείτε να λατρέψετε τον Θεό και στο σπίτι σας

FILE PHOTO: Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος. Φωτογραφία Greek News Online, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΝΑΓΟΣ




Με τελείως διαφορετικό τρόπο εμφανίζεται να αντιδρά ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος από την Διαρκή Ιερά Σύνοδο της Ελλάδας όσον αφορά τόσο την Θεία Κοινωνία όσο και την συμμετοχή των πιστών στις εκκλησιαστικές λειτουργίες, λόγω έξαρσης του κορωναϊού.

Ο κ. Ελπιδοφόρος εξέδωσε ειδική Εγκύκλιο για τον κορωναϊό στην οποία εξηγεί τους λόγους για τους οποίους τόσο οι κληρικοί όσο και οι πιστοί θα πρέπει να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα που συνιστούν οι αρμόδιες αρχές προκειμένου να αντιμετωπιστεί και να περιοριστεί η διάδοση του κορωναϊού.

“Είναι πράξη αγάπης” λέει χαρακτηριστικά ο κ.Ελπιδοφόρος αναφερόμενος στην αποχή εφόσον απαιτείται από την Θεία Κοινωνία ή άλλα τελετουργικά εντός των ναών. Ειδικά αναφερόμενος στην Θεια Κοινωνία, αναφέρει:

“Συμβουλεύουμε όσους δεν αισθάνονται σωματικά καλά να απέχουν από τις λειτουργικές συναθροίσεις μέχρι να είναι απολύτως βέβαιοι για τη διάγνωσή τους. Το να κάνουμε τα βασικά βήματα για την ανάρρωσή μας όπως μας συμβουλεύουν οι υγειονομικές αρχές δεν είναι μόνο λογικό αλλά σοφό και δείχνει πως σκεφτόμαστε τους άλλους.  Πράγματι είναι μια πράξη αγάπης”.

Σε άλλο σημείο της Εγκυκλίου την οποία κοινοποίησε και με αρκετές αναρτήσεις του στο Twitter, o κ. Ελπιδοφόρος αναφέρει:

“O Θεός είναι παντού, οπότε ακόμη και αν αισθάνεστε περιορισμένοι λόγω του Covid-19 και αποφεύγετε να επισκέπτεστε την Εκκλησία για κάποιο διάστημα, μέχρι να περάσει η κρίση, μπορείτε να λατρεύετε τον Θεό στο πνεύμα και την αλήθεια παντού”.

Μάλιστα, τονίζει ότι “μπορεί ο καθένας να εκμεταλλευθεί την τεχνολογία και να παρακολουθήσει τις λειτουργίες στην τηλεόραση ή στο Ιντερνετ, ενώ μπορεί και ο ιερωμένος να επισκεφτεί κάποιον σπίτι του” εάν χρειαστεί.

Ιερά Σύνοδος για κορωναϊό: Συνεχίζουμε να κοινωνούμε κανονικά-Εντείνουμε τις προσευχές μας

 

 

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: