Πέθανε 112 ετών και 358 ημερών: Πριν 2 βδομάδες ανακηρύχθηκε γηραιότερος εν ζωή στον κόσμο [video]

File photo: Ο Σιτέτσου Ουατάναμπε την ημέρα της ανακήρυξής του ως του γηραιότερου εν ζωή άνδρα στον κόσμο. Photo via guinnessworldrecords.com
Ένας Ιάπωνας, ο οποίος πριν 13 ημέρες  είχε ανακηρυχθεί ως ο γηραιότερος εν ζωή άνδρας στον κόσμο από το βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες, πέθανε σε ηλικία 112 ετών και 358 ημερών, ανακοίνωσε σήμερα τοπικός αξιωματούχος.

Ο Σιτέτσου Ουατάναμπε, ο οποίος είχε γεννηθεί στις 5 Μαρτίου του 1907 στην Νιιγκάτα, στην βορειοδυτική Ιαπωνία, απεβίωσε την Κυριακή στον οίκο ευγηρίας στον οποίο διέμενε στην ίδια περιοχή, διευκρίνισε ο ίδιος αξιωματούχος .

Όταν του είχε απονεμηθεί ο τίτλος του γηραιότερου εν ζωή άνδρα, ο Ουατάναμπε, ο οποίος είχε αποκτήσει πέντε παιδιά, είχε πει ότι το μυστικό της μακροβιότητας είναι: “Να μην θυμώνεις ποτέ και να κρατάς το χαμόγελό σου”. Επίσης είχε παραδεχθεί και μια αμαρτία, ότι του άρεσαν τα γλυκά, όπως οι πουτίγκες και τα παγωτά.

  • Μετά τον θάνατο του Ουατάναμπε, ο γηραιότερος εν ζωή άνδρας στην Ιαπωνία είναι πλέον ο Ισάκου Τομόε, ηλικίας 110 ετών, μετέδωσε σήμερα το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων Jiji. Ωστόσο δεν έχει διαπιστωθεί αν αυτός κατέχει τον τίτλο αυτόν παγκοσμίως.

Η Ιαπωνία έχει ένα από τα υψηλότερα προσδόκιμα ζωής στον κόσμο: περισσότεροι από 70.000 υπεραιωνόβιοι ζουν στη χώρα αυτή που έχει συνολικό πληθυσμό περίπου 126 εκατομμύρια κατοίκους.

Μεταξύ αυτών βρισκόταν και ο Τζιρόεμον Κιμούρα, ο οποίος θεωρείται ο μακροβιότερος άνδρας στον κόσμο. Αυτός πέθανε το 2013 λίγο μετά τα γενέθλια του των 116 ετών.

Σύμφωνα με το Γκίνες, το επισήμως αναγνωρισμένο ρεκόρ μακροζωίας και στα δύο φύλα εξακολουθεί να κατέχει η Γαλλίδα Ζαν Λουίζ Καλμάν, η οποία πέθανε το 1997 σε ηλικία 122 ετών και 164 ημερών.

Με πληροφορίες από AFP μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Τόκιο, Ιαπωνία

Σε καραντίνα επιβάτες αεροσκάφους που εκτελούσε το δρομολόγιο Τεχεράνη-Κωνσταντινούπολη

 

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal