Νέοι ωμοί εκβιασμοί της Άγκυρας για τους πρόσφυγες: Καμία πληροφορία για μετακινήσεις, λέει ο ΟΗΕ

File Photo: Πρόσφυγες και μετανάστες στην Ελλάδα. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ




Η πολιτική της Τουρκίας για το μεταναστευτικό δεν έχει αλλάξει ωστόσο αν η κατάσταση χειροτερεύσει τότε θα αυξηθούν οι ροές προσφύγων στην δύση.

Σε γραπτή ανακοίνωση του ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ Χαμί Ακσόι αναφέρει ότι οι εξελίξεις στο Ίντλιμπ που ήταν η αιτία να εκτοπιστούν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έχει αυξήσει ακόμη περισσότερο το μεταναστευτικό κύμα στην χώρα μας. “Αυτές οι εξελίξεις παρακολουθούνται από τον λαό μας και την διεθνή κοινή γνώμη και επηρεάζουν βαθιά τους μετανάστες και τους πρόσφυγες στη χώρα μας”, αναφέρει στην ανακοίνωσή του.

Το τουρκικό ΥΠΕΞ προσθέτει ότι “τελικά κάποιοι πρόσφυγες και μετανάστες στη χώρα μας που έχουν ανησυχήσει από τις εξελίξεις άρχισαν να κινούνται προς τα δυτικά σύνορα. Στην περίπτωση που χειροτερεύσει η κατάσταση αυτός ο κίνδυνος θα συνεχίσει να μεγαλώνει¨, ανέφερε. Το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει ότι “η χώρα μας η οποία φιλοξενεί τους περισσότερους πρόσφυγες στον κόσμο δεν έχει αλλάξει την πολιτική της απέναντι στους πρόσφυγες και τους μετανάστες”.

Η UNHCR δεν έχει ενημερωθεί για μετακίνηση μεταναστών από την Τουρκία προς τα ευρωπαϊκά σύνορα

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν έχει ενημερωθεί για κάποια αλλαγή στη στάση της Τουρκίας απέναντι στους Σύρους πρόσφυγες, ούτε διαθέτει πληροφορίες για μετακίνηση προσφυγικών ομάδων προς τα ευρωπαϊκά σύνορα.

  • Ο Μπάμπαρ Μπάλοχ, εκπρόσωπος της UNHCR, όταν ρωτήθηκε σχετικά με τις δηλώσεις ανώτερου Τούρκου αξιωματούχου ότι η Άγκυρα πλέον δεν θα σταματά τους πρόσφυγες που θέλουν να φτάσουν στην Ευρώπη, απάντησε: «Δεν έχουμε λάβει κάποια ενημέρωση προς αυτή την κατεύθυνση. Δεν έχουμε αναφορές σχετικά με μια ορατή αλλαγή ή μετακίνηση προς τα σύνορα».

Περίπου 6.000 μετανάστες, ή 100 άνθρωποι ημερησίως, έφτασαν στην Ελλάδα από την Τουρκία τους πρώτους δύο μήνες του έτους, κυρίως μέσω θαλάσσης, πρόσθεσε ο Μπάλοχ.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ – Άννα Ανδρέου/Reuters, μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΟΥΡΚΙΑ/Κωνσταντινούπολη

Ομοβροντία προπαγάνδας: Τουρκικά μέσα μεταδίδουν live, με drone, τη φυγή προσφύγων προς Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: