Ομοβροντία προπαγάνδας: Τουρκικά μέσα μεταδίδουν live, με drone, τη φυγή προσφύγων προς Ελλάδα

Στιγμιότυπο από βίντεο που μετέδωσε το Anadolu.




Για εκατοντάδες μετανάστες που έχουν ξεκινήσει από τη βορειοδυτική Τουρκία και κατευθύνονται προς τα σύνορα της χώρας με την Ελλάδα και τη Βουλγαρία, κάνουν λόγο τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Η μετάδοση της είδησης έρχεται μία ημέρα μετά την προειδοποίηση από Τούρκο αξιωματούχο ότι η Άγκυρα πλέον δεν θα σταματά τους πρόσφυγες που θέλουν να φτάσουν στην Ευρώπη.

Το τουρκικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT και ο ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός NTV μετέδωσαν εικόνες από μερικές δεκάδες ανθρώπους, τους οποίους παρουσίασαν ως μετανάστες που κατευθύνονται προς τα σύνορα με την Ελλάδα.

Το πρακτορείο DHA μετέδωσε ότι περίπου 300 Σύροι, Ιρακινοί ακόμη και Ιρανοί μετανάστες κατευθύνονται προς τα σύνορα στην Αδριανούπολη. Την ίδια πληροφορία μετέδωσε και το πρακτορείο Demiroren.

Χυδαίος και ωμός εκβιασμός Ερντογάν: Ανοίγει τα σύνορα στους πρόσφυγες προς Ελλάδα και Ευρώπη

Σύμφωνα με την εφημερίδα Sabah, που πρόσκειται στην τουρκική κυβέρνηση, η απόφαση “να ανοίξουν οι πόρτες” από την Τουρκία ελήφθη στη διάρκεια έκτακτου συμβουλίου ασφαλείας που πραγματοποιήθηκε τη νύκτα της Πέμπτης προς Παρασκευή υπό την προεδρία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

 

Το κρατικό Anadolu μάλιστα έχει επιστρατεύσει και drone για να καλύψει τις μετακινήσεις των προσφύγων.

To Demiroren πρόσθεσε εξάλλου ότι άλλη ομάδα μεταναστών έχει συγκεντρωθεί στις ακτές των Δαρδανελλίων με σκοπό να περάσουν με βάρκες στην Ελλάδα.


Τέλος το TRT μετέδωσε ότι δεκάδες άνθρωποι προσπάθησαν να περάσουν το συνοριακό πέρασμα Καπίκουλε και να εισέλθουν στη Βουλγαρία, όμως οι αρχές εκεί δεν τους επέτρεψαν την είσοδο στο βουλγαρικό έδαφος.

Με πληροφορίες από Reuters, ΑΦΠ μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Κωνσταντινούπολη, Τουρκία

Άνοιξε την κάνουλα του μεταναστευτικού ο Ερντογάν: Πέρασαν 300 πρόσφυγες τα ελληνικά σύνορα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: