Και παραβίαση χωρικών υδάτων: Με τις ευλογίες της Τουρκίας οι μετανάστες στη Στρογγύλη

File Photo: “We continue to reinforce the Coast Guard and its officers” Shipping and Island Policy Minister stated. Photo ANA – MPA




ΡΕΠΟΡΤΑΖ HELLAS JOURNAL, Γ.Σ.

“Τριπλή” παραβίαση των εθνικών χωρικών υδάτων σύμφωνα με πηγές από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος από τρία πλωτά της Τουρκικής ακτοφυλακής “SG” και παράλληλα απαθής στάση των τουρκικών πληρωμάτων όπου κοιτούσαν εξ αποστάσεως τον πλου φουσκωτού από τα τουρκικά παράλια προς τη νήσο Στρογγύλη, στο οποίο επέβαιναν 20 Αφγανοί.

Τι συνέβη

Σύμφωνα με πηγές από το Λιμενικό Σώμα στις 8:30 το πρωί βάρκα με Αφγανούς κινήθηκε κι έφτασε μέχρι το νησί της Στρογγύλης, όπου οι 20 παράνομοι μετανάστες αποβιβάστηκαν σε βραχώδες σημείο.

  • Η ενημέρωση από το φυλάκιο του Στρατου, όπως και η κινητοποίηση ήταν άμεση. Σε λίγα λεπτά τα πλωτά μέσα Λ.Σ. και ΣΞ είχαν σπεύσει στο σημείο και ξεκίνησε η περισυλλογή τους από τη βραχώδη ακτή.

Όμως οι τρεις ακταιωροί της Τουρκίας έφτασαν κοντά στα ελληνικά πλωτά, χωρίς να υπάρξει παρεμπόδιση, όπως ξεκαθαρίζουν αξιωματικοί του Λιμενικού.

Τα τρία σκάφη παρέμειναν για λίγη ώρα εντός των Ελληνικών χωρικών υδάτων και αποχώρησαν μόλις τα Ελληνικά πλωτά πήραν ρότα για τη Μεγίστη.

Όταν το λιμενικό τους κάλεσε να αποχωρήσουν επειδή βρίσκονται σε ελληνικά χωρικά ύδατα αυτοί το έκαναν.

Τί είδαν στο παρατηρητικό φυλάκιο

Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, οι τουρκικές ακταιωροι ήταν σε κοντινή απόσταση από εκεί απ’ όπου ξεκίνησε τον πλου του το φουσκωτό με τους παράνομους μετανάστες, ωστόσο δεν έκαναν το παραμικρό να εμποδίσουν αυτή την κίνηση προς την Ελληνική πλευρά.

Η φρεγάτα «ΨΑΡΑ» στην Κύπρο κοντά στο «Charles De Gaulle»: Και μια «λόγχη» πίσω στο Αιγαίο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: