Καταιγίδα … Καρεμπάουερ στο Βερολίνο: Παραμένει υπουργός Άμυνας, λέει η κυβέρνηση

H Αγκελα Μέρκελ θα εγκαταλείψει κάθε δημόσιο αξίωμα μετά το τέλος της θητείας της, δήλωσε ο κυβ. εκπρόσωπος. Οοο γι; την Καρεμπάουερ, δήλωσε πως παραμένει υπουργός Αμυνας. EPA/CLEMENS BILAN




Η ‘Ανεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ θα παραμείνει υπουργός ‘Αμυνας, παρά την απόφασή της να παραιτηθεί από την ηγεσία του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) και να μην είναι υποψήφια Καγκελάριος στις επόμενες εκλογές.

«Η κυρία Κραμπ-Καρενμπάουερ θα ήθελε να παραμείνει υπουργός ‘Αμυνας και η Καγκελάριος στηρίζει ολόψυχα αυτή την επιλογή», δήλωσε πριν από λίγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ και έκανε λόγο για μια «πάρα πολύ καλή συνεργασία» στο πλαίσιο της κυβέρνησης.

  • Απαντώντας σε ερώτηση, εάν η ‘Αγγελα Μέρκελ έχει πλέον αναθεωρήσει την απόφασή της να μην θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για την Καγκελαρία, ο κ. Ζάιμπερτ επανέλαβε την σχετική της δήλωση, με την οποία δημοσιοποίησε την απόφαση της να μην διεκδικήσει δημόσιο αξίωμα μετά το τέλος της τρέχουσας θητείας της και τόνισε ότι «σε αυτό δεν υπάρχει κάτι καινούργιο – έτσι έχει η κατάσταση».

Οι Πράσινοι θέτουν θέμα σταθερότητας της κυβέρνησης

Ζήτημα σταθερότητας του κυβερνητικού συνασπισμού μετά την γνωστοποίηση της πρόθεσης της αρχηγού του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) ‘Ανεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ να παραιτηθεί, θέτουν οι Πράσινοι, απαιτώντας άμεση διευθέτηση του ζητήματος.

Η αρχηγός των Πρασίνων Αναλένα Μπέρμποκ έκανε λόγο για «δραματική κατάσταση» για τη χώρα και για τον «κίνδυνο» να προκύψει «ακόμη μεγαλύτερο κενό εξουσίας».

Το CDU πρέπει να ξεκαθαρίσει πώς μπορεί, υπ’ αυτές τις συνθήκες, να στηρίξει μια σταθερή κυβέρνηση. Όλα τα κόμματα απαιτείται τώρα να μην αρχίσουν τους τακτικισμούς με γνώμονα τις στρατηγικές τους, αλλά να υψώσουν ένα σαφές τείχος εναντίον της Εναλλακτικής για την Γερμανία (AfD). Η αστάθεια της Θουριγγίας δεν επιτρέπεται να εξαπλωθεί σε όλη την Γερμανία», τόνισε η κυρία Μπέρμποκ.

Πρόωρες εκλογές και τέλος του CDU;

Πρόωρες εκλογές και το τέλος του CDU «βλέπει» ο πρώην Αρχηγός του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (CDU) Ζίγκμαρ Γκάμπριελ μετά τις εξελίξεις στο Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU) και κάνει λόγο για κυβέρνηση «η οποία παραλύει για δεύτερη φορά σε λίγο χρόνο».

«Υποψιάζομαι ότι αυτό δεν θα κρατήσει πολύ ακόμη, διότι θα γίνουν εκλογές», δήλωσε ο κ. Γκάμπριελ στην εφημερίδα «BILD» και χαρακτήρισε την παραίτηση της ‘Ανεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ «λογική συνέπεια», καθώς στο θέμα της Θουριγγίας δεν κατάφερε να επιβληθεί. «Οι διάφορες πτέρυγες εντός του κόμματος έχουν απομακρυνθεί ακόμη περισσότερο. Βιώνουμε το τέλος του δεύτερου μεγάλου λαϊκού κόμματος στην Γερμανία», τόνισε ο κ. Γκάμπριελ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ της ανταποκρίτριας Φ. Καραβίτη
Βερολίνο, Γερμανία

Αποσύρει την υποψηφιότητά της για καγκελάριος η Κάρενμπάουερ, δελφίνος της Μέρκελ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: