Ισχυρή καταδίκη και από τους αξιωματικούς: Απαράδεκτη η επίθεση στον εθνοφρουρό, λέει ο Υπουργός Δικαιοσύνης

Ο γενικός εισαγγελέας της Κύπρου, Γιώργος Σαββίδης. Φωτογραφία ΚΥΠΕ




Ρητές οδηγίες στον Αρχηγό Αστυνομίας για άμεση διερεύνηση του περιστατικού κατά εθνοφρουρού στο οδόφραγμα της οδού Λήδρας έδωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Γιώργος Σαββίδης, ο οποίος λέει ότι είναι απαράδεκτη η επίθεση σε άτομα που βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία

«Παρά την απουσία μου στο εξωτερικό παρακολουθώ στενά την κατάσταση που δημιουργήθηκε στο οδόφραγμα της οδού Λήδρας και είμαι σε πλήρη συνεννόηση με τον Υπουργό Άμυνας» αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο κ. Σαββίδης.

Λέει ακόμη ότι από την πρώτη στιγμή του συμβάντος, έδωσε ρητές οδηγίες στον Αρχηγό Αστυνομίας για άμεση διερεύνηση του περιστατικού επίθεσης κατά εθνοφρουρού.

«Θεωρώ άνευ προηγουμένου απαράδεκτη την επίθεση από οποιονδήποτε σε άτομα που βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία. Σε μια ευνοούμενοι κοινωνία, αυτοί που προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες πρέπει να βρεθούν άμεσα αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη» καταλήγει.

Καταδικάζει ο Σύνδεσμος Αξιωματικών Κυπριακού Στρατού

Καταδικάζει το συμβάν με εθνοφρουρό στην περιοχή της οδού Λήδρας ο Σύνδεσμος Αξιωματικών Κυπριακού Στρατού και καλεί τον Αρχηγό της Αστυνομίας να προβεί στην άμεση διερεύνηση του.

«Ο Σύνδεσμος Αξιωματικών Κυπριακού Στρατού, καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, το επεισόδιο στην περιοχή της Λήδρας, όπου άτομο/α φαίνονται σε βίντεο να σπρώχνουν και να χτυπούν εθνοφρουρό» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

«Τέτοιες συμπεριφορές είναι ανεπίτρεπτες σε βάρος ατόμων που βρίσκονται σε εντεταλμένη υπηρεσία, σε μια ημικατεχόμενη πατρίδα» καταλήγει.

Αστυνομία και Εθνική Φρουρά να αναβαθμίσουν την προστασία των μελών τους

Είναι απαράδεκτο ,άνδρες των Σωμάτων Ασφαλείας και ειδικά Εθνοφρουροί που επιτηρούν την γραμμή κατάπαυσης του πυρός προστατεύοντας ουσιαστικά την Κυπριακή Δημοκρατία και την νομιμότητα, να δέχονται επιθέσεις από πολίτες οι οποίοι μεταξύ άλλων διατείνονται για τις δημοκρατικές τους αντιλήψεις, αναφέρει η ΕΔΕΚ και τονίζει:

Ως Κ.Σ ΕΔΕΚ καλούμε Αστυνομία και Εθνική Φρουρά να ενισχύσουν την παρουσία τους και να αναβαθμίσουν την προστασία των μελών τους. Την ίδια ώρα επιβάλλεται όπως η αστυνομία αξιοποιήσει βίντεο και μαρτυρίες για την επίθεση εναντίον του Εθνοφρουρού και όχι μόνο από πολίτες στην Λήδρας και να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες τόσο για αυτούς που προέβησαν σε τέτοιες απαράδεκτες ενέργειες όσο και για τους ηθικους αυτουργούς που βρίσκονται πίσω από τα επεισόδια.

Πληροφορίες από το ΚΥΠΕ, ΛΕΥΚΩΣΙΑ, ΚΥΠΡΟΣ

Αναίτια και απαράδεκτη επίθεση διαδηλωτή σε στρατιώτη: Επεισόδια στο οδόφραγμα της οδού Λήδρας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: