Η Γαλλία ήρθε για να μείνει στη Μεσόγειο: Τα Rafale στο φτερό των «Αχαιών» των 335 και 336 Μοιρών

File Photo: F-16 Block 52+ Adv της Πολεμικής Αεροπορίας . Φωτογραφία ΓΕΑ




ΡΕΠΟΡΤΑΖ HELLAS JOURNAL Γ.Σ.

Σε όλο το εύρος του νοτιοανατολικού Αιγαίου, συμπεριλαμβανομένου και του Καστελόριζου και σ’ όλο το μήκος, νότια της Κρήτης, τ’ «Αστέρια» και οι «Αλεπούδες» θα πετούν για 48 ώρες μαζί από την Τετάρτη, δίπλα- δίπλα με τους «ιππότες» των Rafale, οι οποίοι θα υπερασπιστούν το Γαλλικό αεροπλανοφόρο και όχι μόνο.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες οι Γάλλοι θα έχουν ν’ αντιμετωπίσουν και τους «Αχαιούς» από την 116 Πτέρυγα Μάχης.

Οι «Αετοί» του Ολύμπου της 336 Μοίρας και οι «Τίγρεις» της 335 βρίσκονται στον προγραμματισμό της Πολεμικής Αεροπορίας για να είναι το Ελληνικό ισχυρό back up που θα βρεθεί κι αυτό στο νότιο κομμάτι του Αρχιπελάγους.

Τα Ελληνικά «γεράκια» απλώνουν τις δυνατές φτερούγες

Την στιγμή που η Τουρκική Πολεμική Αεροπορία, «βγάζει απωθημένα» στο Αιγαίο μη μπορώντας να πλησιάσει στη Συρία και ταυτόχρονα προσπαθεί με τα μαχητικά της να «γκριζάρει» κατοικημένα ακριτικά νησιά, τα Ελληνικά «γεράκια» απλώνουν τις δυνατές φτερούγες και να γαμψά νύχια τους κι από τη μια αναχαιτίζουν την παραβατικότητα ενώ από την άλλη εκπαιδεύονται μαζί με τους Γάλλους των Rafale.

Και δεν είναι πρώτοι οι Γάλλοι που θα πετάξουν σ’ όλο αυτό το εύρος, στο νότιο τμήμα του FIR Αθηνών. Λίγο καιρό πριν είχαν βρεθεί εκεί και τα Βελγικά F-16 που έγιναν μάρτυρες της Τουρκικής παραβατικότητας.

  • Μήνυμα ισχυρής συμμαχίας κι από Ισραήλ

Επιπλέον στην ίδια περιοχή πρόσφατα οι «Τίγρεις» της 335 Μοίρας ανεφοδιάζονταν στον αέρα από Ισραηλινό ιπτάμενο τάνκερ, ενώ και αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου και συλλογής πληροφοριών του Ισραήλ έχουν στείλει κι αυτά το μήνυμα της ισχυρής συμμαχίας.

Το γεγονός ότι Ελληνικά F-16 Block 52 plus και τα «Μ» του Αράξου θα πετούν δίπλα δίπλα με τα Γαλλικά Rafale είναι κάτι που σίγουρα δεν αρέσει στη γείτονα, κυρίως επειδή το Παρίσι έχει δηλώσει πλέον ότι δεν προτίθεται να φύγει από την Αν. Μεσόγειο.

  • Το Παρίσι ψήφισε Μεσόγειο…

Αυτό είναι ένα ισχυρό εμπόδιο στα επεκτατικά σχέδια της Άγκυρας η οποία περιμένει στωικά τη δημοσίευση των συντεταγμένων από τον ΟΗΕ, ώστε να ενεργοποιήσει το επόμενο σχέδιο της το οποίο δεν είναι άλλο από την αποστολή ενός ερευνητικού στη θαλάσσια ζώνη που προβλέπει η παράνομη συμφωνία με την κυβέρνηση της Τρίπολης.

  • Παράλληλα σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες κατά μια έννοια επιβεβαίωσε και η Γαλλίδα υπουργός, Αθήνα και Παρίσι έχουν συμφωνήσει να υπάρξει στο άμεσο μέλλον μια ναυτική αρμάδα από Ευρωπαϊκές χώρες οι οποίες βρέχονται από τα νερά της Μεσογείου, η οποία θα περιπολεί κατά της διεθνούς τρομοκρατίας.
  • Οι δυο χώρες έχουν βάλει σκοπό να πιέσουν και τη Ρώμη να δεχτεί την αποστολή πλοίου, το οποίο μαζί με τα υπόλοιπα θα δηλώνουν την παρουσία τους και εντός της Κυπριακής ΑΟΖ ώστε να ληφθεί από την Άγκυρα ένα ακόμη μήνυμα, πως «ως εδώ» άντεξε η πειρατική συμπεριφορά.

Άλλωστε το μήνυμα του Παρισιού, μέσω της Φλοράνς Παρλί παραπέμπει ίσως στη μοναδική ουσιαστική στήριξη από πλευράς Ευρώπης.

«Τo αεροπλανοφόρο μας και η αεροναυτική ομάδα εμπλέκονται εδώ και πολλές εβδομάδες σε αυτό το πλαίσιο, σε ένα πολύ ιδιαίτερο περιβάλλον, που, υπενθυμίζω, σηματοδοτήθηκε από τη σχεδόν παύση των δράσεων του συνασπισμού λόγω των ισχυρότατων εντάσεων που προέκυψαν μεταξύ των ΗΠΑ και του Ιράν.Επιπλέον, είχαμε από το φθινόπωρο του 2019 καταδείξει μία ναυτική παρουσία στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου, για να ανταποκριθούμε – και επανέρχομαι στην προηγούμενη ερώτηση- για να ανταποκριθούμε στην ανάγκη αποτρεπτικής παρουσίας ώστε να αποφύγουμε τη διεξαγωγή επιχειρήσεων γεωτρήσεων σε ζώνες που δεν είναι αναγνωρισμένες ως τουρκικές ζώνες.

  • Και θα συνεχίσουμε αυτήν την παρουσία συμπληρωματικά με άλλες χώρες, σκέφτομαι συγκεκριμένα την Κύπρο, σκέφτομαι την Ιταλία, αναφερθήκαμε επίσης και στην συμμετοχή – γιατί όχι;- της Ελλάδας, αλλά αυτό μένει ακόμα να συζητηθεί, γιατί πιστεύουμε ότι αυτές οι Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες πρέπει να προστατευθούν. Και αυτό επαληθεύεται ακόμη περισσότερο από την υπογραφή ενός Μνημονίου Κατανόησης μεταξύ της Τουρκίας και της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας της Λιβύης το οποίο δεν πληροί κανένα από τα κριτήρια που θέτει το διεθνές δίκαιο και το οποίο φαίνεται να υιοθετεί μία πολιτική τετελεσμένου γεγονότος. Η Γαλλία σαφώς δεν είναι ευχαριστημένη με τετελεσμένα γεγονότα.»

Ψάχνουν αλλά δεν βρίσκουν τα ελληνικά υποβρύχια οι Τούρκοι: Οι παραβιάσεις… της ημέρας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: