H “στρατηγική” του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ: Iκανοποιημένος ο Δώνης

File Photo: Ο Εμανουέλ Ινσούα του Παναθηναϊκού (Δ) μάχεται για τη μπάλα με το Δημήτρη Λημνιό του ΠΑΟΚ (Α) κατά τη διάρκεια παλαιότερης αναμέτρησης. ΑΠΕ ΜΠΕ, ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ




Χωρίς προβλήματα ολοκληρώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου η προετοιμασία του Παναθηναϊκού για το μεγάλο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ.

Στο Ολυμπιακό Στάδιο την Κυρικαή (2/2, 19:30), θα διεξαχθεί το ντέρμπι με το οποίο θα «σφραγιστεί» το φινάλε της 22ης αγωνιστικής της Super League.

Προς απόλυτη ικανοποίηση του Γιώργου Δώνη, οι «πράσινοι» δούλεψαν καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, κάτω από ιδανικές συνθήκες δουλειάς, καθώς για τέταρτη συνεχόμενη προπόνηση, δεν σημειώθηκε ούτε απουσία στο μπλοκάκι του προπονητικού τιμ. Κι ως εκ τούτου ο 50χρονος τεχνικός είναι πλέον σε θέση να προετοιμάσει το καλύτερο δυνατό σχήμα, κόντρα στον περσινό πρωταθλητή και πρωτοπόρο του εφετινού πρωταθλήματος. Σε ένα γήπεδο που για πρώτη φορά την εφετινή περίοδο θα θυμίζει «έδρα», καθώς αναμένεται να δώσουν το «παρών» πάνω από 30.000 φίλοι του Παναθηναϊκού.

Το δίλημμα για τον Δώνη τις τελευταίες ημέρες ήταν η διάταξη που θα επέλεγε για την «πράσινη» ενδεκάδα. Δοκίμασε την Πέμπτη (30/1) και την Παρασκευή (31/1) το 4-3-3 με τριάδα χαφ στη μεσαία γραμμή (Κουρμπέλης, Ανουάρ, Χρήστος Δώνης) και τον Ζαχίντ δεξιά, ενώ χρησιμοποίησε τις ίδιες μέρες στα οικογενειακά διπλά και το 4-2-3-1, με τον Ανουάρ εκτός και τον Νάγκι στο δεξί «φτερό» της μεσοεπιθετικής γραμμής του Παναθηναϊκού.

Το τελευταίο δείχνει να είναι πλέον και το σύστημα πάνω στο οποίο θα «πατήσει» ο προπονητής του Παναθηναϊκού, που θέλει να εκμεταλλευτεί τις δεδομένες «αδυναμίες» που παρουσιάζει φέτος ο ΠΑΟΚ στα άκρα της άμυνας και στο αμυντικό τρανζίσιον, ξεκινώντας στο βασικό σχήμα τον βιρτουόζο Ούγγρο εξτρέμ, ο οποίος έδειξε στις προπονήσεις των τελευταίων ημερών πως είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Και είναι σε θέση τόσο με την ποιότητά του, όσο και τις κινήσεις του να προκαλέσει πολλά «ρήγματα» στην αριστερή πλευρά του ΠΑΟΚ.

Από εκεί και πέρα, οι υπόλοιπες θέσεις, στο 4-2-3-1 του Δώνη, μοιάζουν μετρημένα «κουκιά»: Ο Διούδης θα πάρει θέση κάτω από τα γκολπόστ με τους Γιόχανσον, Ινσούα (εξέτισε την ποινή του) στα δύο άκρα της άμυνας και τους Πούγγουρα-Σένκεφελντ κεντρικό αμυντικό δίδυμο.

Στον άξονα της μεσαίας γραμμής θα ξεκινήσουν για άλλη μία φορά οι Χρήστος Δώνης και Κουρμπέλης, στο αριστερό «φτερό» θα χρησιμοποιηθεί ο Χατζηγιοβάνης, ενώ ο Ζαχίντ θα είναι ξανά ο «ελεύθερος» πίσω από τον προωθημένο Μακέντα κι ο παίκτης που θα συνδέει μεσοεπιθετικά όλο το παιχνίδι.

Ο 50χρονος προπονητής του Παναθηναϊκού πήρε στην αποστολή του αγώνα που θα καταλύσει το βράδυ του Σαββάτου (1/2) σε ξενοδοχείο συνολικά 22 ποδοσφαιριστές, θέλοντας να υπάρχει η μέγιστη δυνατή συσπείρωση. Οι μοναδικοί ουσιαστικά που έμειναν εκτός ήταν ο Κότσαρης (είναι εμφανώς ανέτοιμος μετά από δύο μήνες απουσίας), ο Αγιούμπ (θέλει ακόμη μία εβδομάδα για να μπει σε φουλ ένταση) κι όλοι οι νεαροί επαγγελματίες, που ενσωματώθηκαν στην αποστολή της Κ19 του Παναθηναϊκού για το κυριακάτικο (2/2, 12:00) ματς με την ομάδα Νέων του ΠΑΟΚ, που θα πραγματοποιηθεί στο «Γ. Καλαφάτης».

Αναλυτικά η 22μελής αποστολή του Παναθηναϊκού για το μεγάλο ματς της Κυριακής με τον ΠΑΟΚ:

Τερματοφύλακες: Διούδης, Ξενόπουλος.

Αμυντικοί: Γιόχανσον, Ινσούα, Κολοβέτσιος, Σένκεφελντ, Χατζηθεοδωρίδης, Αποστολάκης, Νούνες, Πούγγουρας.

Μέσοι: Δώνης, Ζαχίντ, Χατζηγιοβάνης, Μπεκ, Μπουζούκης, Κολοβός, Κουρμπέλης, Νάγκι, Ανουάρ.

Επιθετικοί: Μακέντα, Περέα, Καμπετσής.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ του Κώστα Γουλη
Αθήνα, Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: