Δεν φεύγουμε απ’ την Ιντλίμπ, λέει ο Ερντογάν: Το τηλέφωνο με Πούτιν θα κρίνει τα πάντα

File photo: Ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν. Τουρκική Προεδρία




Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν διαβεβαίωσε σήμερα ότι δεν θα απομακρύνει τα τουρκικά στρατεύματα απ’ την επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας και πρόσθεσε ότι η τηλεφωνική επικοινωνία που θα έχει με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν θα βοηθήσει την Τουρκία να καθορίσει την επικείμενη πολιτική της [στη Συρία].

  • Η τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των δυο ηγετών για να συζητηθεί η κατάσταση στην Ιντλίμπ αναμένεται σήμερα το απόγευμα [6μμ ώρα Ελλάδας].

“Το αποτέλεσμα αυτής της συνομιλίας θα καθορίσει την στάση μας” στην περιοχή, είπε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν ο οποίος πρόσθεσε πως δεν θα αποσύρει τις δυνάμεις του από την Ιντλίμπ για όσο συνεχίζονται εκεί οι επιχειρήσεις των κυβερνητικών συριακών δυνάμεων.

Η ανησυχία της Μόσχας

“Η κατάσταση στην Ιντλίμπ είναι πράγματι ανησυχητική και μας προκαλεί βαθιά ανησυχία. Η Ρωσία και η Τουρκία συνεχίζουν να συζητούν την κατάσταση. Θα θέλαμε να απέχουμε από μια συζήτηση για το χειρότερο σενάριο” δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ όταν ρωτήθηκε για ενδεχόμενη ένοπλη σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας στην Ιντλίμπ.

Επαναλαμβάνοντας ότι “οι συριακές δυνάμεις πολεμούν τρομοκρατικές ομάδες” στην Ιντλίμπ – κάτι που είχε δηλώσει νωρίτερα και η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών – ο Πεσκόφ τόνισε πως “αυτές οι τρομοκρατικές ομάδες πραγματοποιούν επιθετικές ενέργειες κατά του συριακού στρατού και πρέπει να εξουδετερωθούν”.

Τέλος ο Πεσκόφ ερωτώμενος για ενδεχόμενη τετραμερή συνάντηση Ρωσίας, Τουρκίας, Γερμανίας και Γαλλίας δήλωσε πως το ενδεχόμενο αυτό έχει συζητηθεί “σε αρκετές περιπτώσεις” αλλά δεν έχει αποφασιστεί ακόμη τίποτε.

Με πληροφορίες από TASS, Russia Today

 

Ο Ερντογάν μίλησε με Μακρόν και Μέρκελ για την Ιντλίμπ: Φόβοι ΟΗΕ για “λουτρό αίματος” στη Συρία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: