«Χρυσός» ο Πετρούνιας στο Παγκόσμιο της Μελβούρνης: Το πρώτο βήμα για τους Ολυμπιακούς του Τόκιο [video]

Στη νεογέννητη κόρη του και τους Έλληνες της Αυστραλίας αφιέρωσε ο Λευτέρης Πετρούνιας το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στους κρίκους. Photo via video, Twitter, @Pamchenkova




Το πρώτο από τα τρία… βήματα που χρειάζεται, προκειμένου να πάρει το «εισιτήριο» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, έκανε σήμερα (22/2) ο Λευτέρης Πετρούνιας.

Και αυτό γιατί ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του Ρίο ντε Τζανέιρο πήρε με άνεση την πρώτη θέση στον τελικό των κρίκων, στο Παγκόσμιο Κύπελλο ενόργανης γυμναστικής που διεξάγεται στη Μελβούρνη, συγκεντρώνοντας 15,066 βαθμούς. O «άρχοντας των κρίκων» άφησε στη δεύτερη θέση του τελικού τον Ιρανό Μαχντί Άχμαντ Κοχάνι (14,500 βαθμοί), ενώ την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσε ο Αιγύπτιος Αλί Ζαχράν (14,200 βαθμοί).

Μετά το αποτέλεσμα αυτό, ο Έλληνας γυμναστής χρειάζεται το χρυσό μετάλλιο και στα δύο Παγκόσμια Κύπελλα του Μαρτίου, προκειμένου να ισοφαρίσει τη συγκομιδή του Κινέζου Γιανγκ Λιου και να τον «εκθρονίσει» από την κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης των κρίκων. Πλέον ο Πετρούνιας πρέπει να πάρει την πρώτη θέση στις διοργανώσεις του Μπακού (12-15/3) και της Ντόχα (18-21/3) και με υψηλότερες βαθμολογίες σε σχέση με τη Μελβούρνη, προκειμένου να… προσπεράσει τον αντίπαλό του στη βαθμολογία. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 29χρονος Ολυμπιονίκης θα χρειαστεί κατά μέσο όρο πάνω από 15,216 βαθμούς στα δύο εναπομείναντα Παγκόσμια Κύπελλα για να πετύχει το στόχο του.

Πάντως, με τη σημερινή επικράτησή του, ο Πετρούνιας, ο οποίος είχε λείψει από σχεδόν όλους τους προηγούμενους αγώνες λόγω τραυματισμού, κάλυψε τη διαφορά πόντων από τον Βρετανό Τάλοχ και μπορεί, στη χειρότερη περίπτωση, να εξασφαλίσει τουλάχιστον την δεύτερη θέση στην παγκόσμια κατάταξη, η οποία υπό προϋποθέσεις μπορεί επίσης να τον στείλει στους Ολυμπιακούς Αγώνες ως επιλαχόντα.

Πετρούνιας: «Το πρώτο βήμα έγινε, έχουμε δρόμο»

Στη νεογέννητη κόρη του και τους Έλληνες της Αυστραλίας αφιέρωσε ο Λευτέρης Πετρούνιας το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στους κρίκους, στο Παγκόσμιο Κύπελλο ενόργανης γυμναστικής της Μελβούρνης, το οποίο ήταν το πρώτο του μετά από 15 μήνες. Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του Ρίο ντε Τζανέιρο ξεκαθάρισε ότι «απομένουν άλλες δύο νίκες» για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, εξέφρασε την άποψη ότι θα είναι καλύτερα προετοιμασμένος για τα Παγκόσμια Κύπελλα του Μπακού και της Ντόχα, ενώ υπογράμμισε ότι έχει ακόμη περιθώρια βελτίωσης. Επίσης, ανακοίνωσε ότι θα δωρίσει το χρηματικό έπαθλο του χρυσού μεταλλίου για την ενίσχυση των πληγέντων από τις πυρκαγιές στην Αυστραλία.

«Στον τελικό ήμουν καλύτερος από ό,τι στον προκριματικό. Ένα πολύ μικρό βήμα στην έξοδο είναι αυτό που δεν μου έδωσε ακόμα μεγαλύτερη βαθμολογία. Είναι πολύ σημαντικό που σε δύο συνεχόμενες μέρες και μετά από ένα τόσο μακρινό ταξίδι, καταφέρνω να πετύχω δύο φορές μία βαθμολογία πάνω από 15 βαθμούς, όπως τα σκορ που είχα και παλιότερα όταν κέρδιζα. Αυτό έφερε και το χρυσό μετάλλιο εδώ και θεωρώ πως όλα θα πάνε όπως πρέπει» δήλωσε ο «άρχοντας των κρίκων» στην ομογενειακής εφημερίδας «Ελληνικός Κήρυκας» και δήλωσε για τους επόμενους αγώνες του:

«Απομένουν άλλες δύο νίκες! Πιστεύω ότι θα είμαι ακόμα καλύτερα προετοιμασμένος στους επόμενους αγώνες, στο Μπακού και στην Ντόχα, καθώς δεν θα υπάρχει τόσο μακρινό ταξίδι, συνεπώς θα είναι μικρότερη η ταλαιπωρία και το να συνηθίσω τη διαφορά ώρας. Επιπλέον, μέχρι τότε θα έχω και άλλες τρεις εβδομάδες για να προετοιμαστώ. Για μένα, κάθε μέρα προπόνησης είναι πάρα πολύ σημαντική. Η βαθμολογία που πήρα εδώ είναι υψηλότερη από εκείνη που είχαν όλοι οι αθλητές στο τελευταίο παγκόσμιο πρωτάθλημα, ακόμα και ο νικητής του χρυσού μεταλλίου. Και πάλι, όμως, στη δική μου περίπτωση υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Δεν νιώθω εντελώς έτοιμος μετά το χειρουργείο, αλλά νιώθω πολύ καλά, επιστρέφω σιγά-σιγά και σίγουρα μπορώ να ανέβω κι άλλο. Είμαι πεπεισμένος γι’ αυτό».

Ο Έλληνας γυμναστής ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του με την αφιέρωση του χρυσού μεταλλίου: «Αυτή τη νίκη την αφιερώνω πρώτα απ’ όλα στην κόρη μου και φυσικά στους Έλληνες της Αυστραλίας, που ήρθαν και με στήριξαν. Ήταν πολύ σημαντική η αγάπη και η στήριξη που ένιωσα εδώ και φυσικά έχω υπόψη μου τα γεγονότα που έγιναν με τις καταστροφικές φωτιές. Γι’ αυτό και το χρηματικό έπαθλο που κέρδισα από το χρυσό μετάλλιο, θα το δωρίσω για την ενίσχυση των πληγέντων από τις πυρκαγιές».

Στο μεταξύ, τον Λευτέρη Πετρούνια συνεχάρη για την επιτυχία του ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος αναφέρει ανάμεσα σε άλλα στο μήνυμα που «ανέβασε» στο Twitter: «Συγχαρητήρια για το χρυσό στο Παγκόσμιο Κύπελλο στη Μελβούρνη! Δύο κορφές απέμειναν, σε Μπακού και Ντόχα και φουλ για @Tokyo2020».

Συγχαρητήρια Παυλόπουλου
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος συνεχάρη τον Λευτέρη Πετρούνια για την κατάκτηση του Χρυσού Μεταλλίου στους Κρίκους στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Μελβούρνης και του ευχήθηκε την κατάκτηση της κορυφής στο Τόκιο.

Ειδικότερα στο συγχαρητήριο μήνυμά του ο κ. Παυλόπουλος αναφέρει: «Οι ευχές όλων μας σε συνοδεύουν για την κατάκτηση της κορυφής στο Τόκιο. Ήδη όμως, και ανεξάρτητα από αυτό τον στόχο, είσαι στην κορυφή της εκτίμησης και της αγάπης κάθε Ελληνίδας και κάθε Έλληνα, και όχι μόνο. Θερμά συγχαρητήρια».

Συγχαρητήρια του ΚΚΕ

Το Τμήμα Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού της ΚΕ του ΚΚΕ συγχαίρει τον Λευτέρη Πετρούνια για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Μελβούρνης και σημειώνει «άλλο ένα βήμα για τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Καλή δύναμη για την συνέχεια».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Αυλαία με δύο αγώνες για την 25η αγωνιστική: Με νίκη ο Άρης διασφαλίζει την πέμπτη θέση-Αύριο το ντέρμπι της Τούμπας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: