Αναίτια και απαράδεκτη επίθεση διαδηλωτή σε στρατιώτη: Επεισόδια στο οδόφραγμα της οδού Λήδρας

Στιγμιότυπο από τα επεισόδια στο οδόφραγμα της οδού Λήδρας. Ο άθλιος και απαράδεκτος διαδηλωτής επιτίθεται σε στρατιώτη …”ειρηνικά”. Φωτογραφία Philenews




Σώμα με σώμα ήρθαν σήμερα στο οδόφραγμα της οδού Λήδρας ομάδα διαμαρτυρομένων για το προσωρινό κλείσιμο, αστυνομικοί, αλλά και εθνοφρουροί, αναφέρει η εφημερίδα ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ.

Μάταια προσπάθησαν να συγκρατήσουν τα διαχωριστικά κιγκλιδώματα, που τοποθετήθηκαν από τις 06:00 το πρωί, οι λιγοστοί αστυνομικοί και οι ελάχιστοι στρατιώτες που μετέβησαν κατ’ εντολή από παρακείμενο φυλάκιο της Εθνικής Φρουράς. Σωρεία αντιδράσεων, πάντως, προκαλεί στιγμιότυπο που δείχνει μανιασμένο διαδηλωτή να έρχεται στα χέρια με 18χρονο εθνοφρουρό, τον οποίο μάλιστα φαίνεται να πιάνει από τον λαιμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για το περιστατικό διέταξε αυτεπάγγελτα έρευνα ο ίδιος ο Αρχηγός της Αστυνομίας Κύπρος Μιχαηλίδης, ενώ ενημερώθηκε και ο Υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Σαββίδης. Για το συμβάν, δόθηκαν οδηγίες όπως εντοπιστεί ο διαδηλωτής που φαίνεται να κτυπά στρατιώτη.

Γραπτή δήλωση εξέδωσε για το περιστατικό ο Αρχηγός Αστυνομίας:

«Σε σχέση με το σημερινό περιστατικό στην περιοχή της Λήδρας, όπου άτομο/α φαίνονται σε βίντεο να σπρώχνουν και να χτυπούν Εθνοφρουρό, ο Αρχηγός Αστυνομίας κ. Κύπρος Μιχαηλίδης, από την πρώτη στιγμή που έτυχε ενημέρωσης, έδωσε άμεσα οδηγίες στον Βοηθό Αρχηγό Επιχειρήσεων, για άμεση και εις βάθος διερεύνηση του επεισοδίου.

Τονίζουμε, ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές, δεν θα γίνουν ανεκτές, ιδιαίτερα σε βάρος ατόμων που βρίσκονται σε εντεταλμένη υπηρεσία. Όλες οι συμπεριφορές και οι πράξεις που σχετίζονται με τα σημερινά γεγονότα, θα διερευνηθούν με σκοπό να εντοπιστεί ο δράστης ή και άλλα πρόσωπα που φαίνονται να λαμβάνουν μέρος στο συγκεκριμένο επεισόδιο. Τέτοια περιστατικά είναι ανεπίτρεπτα και η Αστυνομία θα επιδείξει μηδενική ανοχή. Για το συγκεκριμένο επεισόδιο έχει ενημερωθεί ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, καθώς επίσης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως».

Καταδικάζει ο ΔΗΣΥ

«Ο Δημοκρατικός Συναγερμός καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τις επιθέσεις εναντίον εθνοφρουρών και αστυνομικών στο οδόφραγμα της οδού Λήδρας.

Ασχέτως εάν κάποιος συμφωνεί ή διαφωνεί με το κλείσιμο οδοφραγμάτων λόγο του κορωνοϊού, πρέπει να είναι κατανοητό ότι τα μέλη των δυνάμεων ασφαλείας ενεργούν για τη διαφύλαξη της Κυπριακής Δημοκρατίας και ότι ο κατοχικός στρατός της Τουρκίας είναι αυτός που κρατά την πατρίδα μας μοιρασμένη».

ΔΗΚΟ: Ενώπιον της δικαιοσύνης, όσοι παραβίασαν νόμους στα επεισόδια της Οδού Λήδρας

«Το Δημοκρατικό Κόμμα καταδικάζει με ένταση την επίθεση κατά εθνοφρουρού και τα επεισόδια, που προκάλεσε ομάδα πολιτών στο οδόφραγμα της Οδού Λήδρας.

Η αισχρή επίθεση κατά του εθνοφρουρού, που το καθήκον τον έταξε να είναι εκείνη τη στιγμή στο οδόφραγμα, η παραβίαση των αποφάσεων της ευνομούμενης πολιτείας και η απαράδεκτη οχλαγωγία, πρέπει να τιμωρηθούν.

Καλούμε την κυβέρνηση να προχωρήσει αμέσως στις ενδεδειγμένες ενέργειες για διερεύνηση των γεγονότων και να φέρει, αυτούς που παραβίασαν νόμους, ενώπιον της δικαιοσύνης».

ΕΔΕΚ: Αστυνομία και Εθνική Φρουρά να αναβαθμίσουν την προστασία των μελών τους

«Είναι απαράδεκτο,άνδρες των Σωμάτων Ασφαλείας και ειδικά Εθνοφρουροί που επιτηρούν την γραμμή κατάπαυσης του πυρός προστατεύοντας ουσιαστικά την Κυπριακή Δημοκρατία και την νομιμότητα, να δέχονται επιθέσεις από πολίτες οι οποίοι μεταξύ άλλων διατείνονται για τις δημοκρατικές τους αντιλήψεις.

Ως Κ.Σ ΕΔΕΚ καλούμε Αστυνομία και Εθνική Φρουρά να ενισχύσουν την παρουσία τους και να αναβαθμίσουν την προστασία των μελών τους. Την ίδια ώρα επιβάλλεται όπως η αστυνομία αξιοποιήσει βίντεο και μαρτυρίες για την επίθεση εναντίον του Εθνοφρουρού και όχι μόνο από πολίτες στην Λήδρας και να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες τόσο για αυτούς που προέβησαν σε τέτοιες απαράδεκτες ενέργειες όσο και για τους ηθικους αυτουργούς που βρίσκονται πίσω από τα επεισόδια».

Συμμαχία Πολιτών: Ανεπίτρεπτο το περιστατικό

«Το σημερινό περιστατικό στο οδόφραγμα της οδού Λήδρας στη Λευκωσία, το οποίο οπτικογραφήθηκε από πολίτες και κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και στο οποίο πολίτης επιτίθεται σε εθνοφρουρό, είναι ανεπίτρεπτο.
Κανείς δεν επιτρέπεται να επιτίθεται φραστικά και σωματικά εναντίον εθνοφρουρού, είτε συμφωνεί είτε διαφωνεί με την απόφαση της Κυβέρνησης για κλείσιμο των οδοφραγμάτων.

Η Συμμαχία Πολιτών καταδικάζει το περιστατικό, απαιτεί την άμεση σύλληψη του πολίτη που βιοπράγησε ενάντια στον εθνοφρουρό που υπηρετεί την πατρίδα του και καλεί την Αστυνομία και τον στρατό να ενισχύσουν την παρουσία τους στα κλειστά οδοφράγματα για σκοπούς ασφάλειας».

Πηγή: Philenews

Οδηγίες Αρχηγού Αστυνομίας για διερεύνηση του περιστατικού με Εθνοφρουρό στη Λήδρας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: