Ο Τσάβι είπε όχι, αλλά δεν γλυτώνει την απόλυση ο Βαλβέρδε παρά τη στήριξη Γκουαρδιόλα

File Photo: Ο προπονητής Ερνέστο Βαλβέρδε EPA, ALEJANDRO GARCIA




Ώρες φαίνεται ότι μετράει στον πάγκο της Μπαρτσελόνα ο Ερνέστο Βαλβέρδε.

Όπως αναφέρουν σήμερα οι εφημερίδες της Καταλωνίας, ο Βάσκος πρώην προπονητής του Ολυμπιακού, είναι πιθανό να απομακρυνθεί ακόμα και σήμερα, όπως προκύπτει από την συνεδρίαση κορυφής που υπήρξε χθες στην Ciutat Esportiva της Μπαρτσελόνα. Σε αυτήν, συμμετείχαν ο πρόεδρος Ζοσέπ Μαρία Μπαρτομέου, ο διευθυντής Χαβιέρ Μπόρντας, ο διευθύνων σύμβουλος, Τσαρτσάρ Κράου, ο τεχνικός διευθυντής, Ερίκ Αμπιντάλ και ο βοηθός του Ραμόν Πλάνες.

Λίγο πριν, είχαν επιστρέψει από το Κατάρ οι Κράου και Αμπιντάλ όπου διαπραγματεύονταν με τον Τσάβι την πιθανότητα να αναλάβει ως προπονητής τον επόμενο Ιούνιο, μόλις λήξει το συμβόλαιό του με την Αλ Σαντ. Πηγή του συλλόγου ανέφερε στο Reuters, ότι ο Τσάβι δεν έχει λάβει καμία απόφαση, αφού ο προπονητής του συλλόγου του Κατάρ, επικεντρώνεται στον τελικό του Κυπέλλου της Παρασκευής εναντίον της Αλ Ντουχαϊλ.

Ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, Πέπ Γκουαρντιόλα, ο οποίος ξέρει καλά την αυξημένη πίεση που υπάρχει στην Μπαρτσελόνα, τόνισε: «Η Μπαρτσελόνα είναι ένας ιδιαίτερος σύλλογος γιατί η νίκη του πρωταθλήματος δεν είναι αρκετή, λυπάμαι πολύ για τον Ερνέστο. Δεν το αξίζει αυτό. Ως μέλος του συλλόγου, ελπίζω ότι θα μπορέσουμε σύντομα να λύσουμε την κατάσταση», δήλωσε. «Οι προπονητές αντιμετωπίζονται άσχημα όταν οι προσδοκίες δεν επιβεβαιώνονται, κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει από αυτό».

Ο ομοσπονδιακός προπονητής της Ισπανίας, Λουίς Ενρίκε, ο οποίος ήταν ο προκάτοχος του Βαλβέρδε στο καταλανικό σύλλογο, υποστήριξε επίσης τον Βάσκο προπονητή: «Εμπιστεύομαι τον Βαλβέρδε γιατί συμφωνώ μαζί του και νομίζω ότι κάνει πολύ καλή δουλειά. Είναι ακόμα σε θέση να κερδίσει κάθε τρόπαιο εκτός από το Super Cup, είναι ένας από τους καλύτερους Ισπανούς προπονητές».

Ο 39χρονος Τσάβι επιβεβαίωσε το Σάββατο ότι μίλησε με τον Ερίκ Αμπιντάλ και παραδέχτηκε την επιθυμία του να προπονήσει τους Καταλανούς.

«Δεν μπορώ να κρύψω ότι είναι το όνειρό μου να προπονήσω τη Μπαρτσελόνα, το έχω πει πολλές φορές σε πολλές συνεντεύξεις, ο καθένας ξέρει ότι στηρίζω τη Μπαρτσελόνα από το βάθος της καρδιάς μου», είπε.

Μαουρίτσιο Ποτσετίνο και Κίκε Σετιέν, εμφανίζονται σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Καταλωνίας, επίσης ως υποψήφιοι για τον πάγκο της Μπαρτσελόνα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Βαρκελόνη, Ισπανία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: