Καταθέτει για Παπαγγελόπουλο στη Βουλή ο πρώην οικονομικός εισαγγελέας Αθανασίου

File Photo: Από συνεδρίαση Προκαταρκτικής Επιτροπής. Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ




Ο πρώην οικονομικός εισαγγελέας Παναγιώτης Αθανασίου θα προσέλθει σήμερα Τρίτη στη Βουλή προκειμένου να καταθέσει ως μάρτυρας στην προανακριτική επιτροπή.

Την ίδια ώρα ο ελεγχόμενος πρώην υπουργός αναπληρωτής, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος αναμένεται να ζητήσει την εξαίρεση από την επιτροπή του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Θάνου Πλεύρη με την αιτιολογία ότι είναι νομικός σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά σε σχετιζόμενη υπόθεση.

Ο κ. Αθανασίου, το όνομα του οποίου δεν είχε εμπλακεί ως τώρα στη διερεύνηση της υπόθεσης αναφέρθηκε από την πρώην εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Ράικου κατά την κατάθεση της στην προανακριτική επιτροπή πριν από λίγες ημέρες.

Η κυρία Ράικου θέλοντας να ενισχύσει με «στοιχεία και ονόματα» τους ισχυρισμούς τους ότι ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης είχε ανάμιξη και σε άλλες υποθέσεις πλην αυτής για την οποία κατηγορείται φέρεται να είπε ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος ασκούσε πιέσεις και σε άλλους δικαστικούς λειτουργούς προκειμένου να χειριστούν υποθέσεις σύμφωνα με τη δική του βούληση, ωστόσο όπως είχε διευκρινίσει οι συνάδελφοι της δεν τόλμησαν, για ευνόητους λόγους, να μιλήσουν. Στο σημείο αυτό είχε αναφέρει για πρώτη φορά το όνομα του Παναγιώτη Αθανασίου ο οποίος όπως είπε της είχε εκμυστηρευθεί ότι ο «Ρασπούτιν» παρενέβαινε σε υποθέσεις του.

Εξαίρεση του Πλεύρη από την προκαταρκτική για Novartis ζητεί ο Παπαγγελόπουλος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: