Ιστορική η επίσκεψη Μητσοτάκη ανακοίνωσε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου: Εξαιρετικές σχέσεις

Ο Λευκός Οίκος. Φωτογραφία Hellas Journal




Αξιωματούχος του Λευκού Οίκου δήλωσε σήμερα ότι η επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Λευκό Οίκο είναι ιστορική και πραγματοποιείται σε μία συγκυρια κατα την οποία οι σχέσεις είναι καλύτερες από ποτε.

Η ενημέρωση έγινε από αξιωματούχο του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, υπό καθεστώς ανωνυμίας. Και αφορούσε την συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

  • Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, η Ελλάδα παίζει σταθεροποιητικό ρόλο διαχρονικά στην ευρυτερη περιοχη. Είναι ένας ρόλος που αναδεικνύεται και γίνεται πιο σημαντικός τώρα που -όπως είπε ο αξιωματούχος- συντελούνται στην περιοχή καθοριστικές αλλαγές.

Η πρόσφατη αμυντική συμφωνία αποδεικνύει οτι οι δυο χώρες μπορουν να συνεργαστούν ακόμη πιο στενά ενώ και ο ενεργειακός ρόλος της Ελλάδος αναβαθμιζεται διαρκως, και η Αμερική στηρίζει και επενδυει στο τριμερές σχήμα με το Ισραήλ και την Κύπρο.

Σε σχέση με το επενδυτικό περιβάλλον που βελτιώνεται ο αξιωματούχος του Λευκού Οίκου είπε ότι αυτό αναγνωρίζεται πια από τους Αμερικανούς επενδυτες και όλες οι αλλαγές που έχουν γίνει από την νεα κυβερνηση και τα βήματα που λαμβάνονται είναι προς την σωστή κατεύθυνση και αυτό αξιολογείται θετικά και θα αποδώσει συντομα.

  • Σε σχέση με την Τουρκία ο Λευκός Οίκος ανέφερε ότι η Αθήνα και η Ουάσιγκτον μοιράζονται τον ίδιο στόχο και συμμερίζονται την ανάγκη η Άγκυρα να παραμείνει δεμένη στο δυτικό άρμα ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες αξιολογούν θετικά όλες τις προσπάθειες που κάνει η Ελλάδα για να διαχειριστεί αυτή την σχέση και να διατηρησει σχεσεις καλής γειτονίας.

Τέλος σε σχέση με την κρίση στο Ιράν αναφέρθηκε ότι έχει γίνει συζήτηση για το θέμα με όλους τους συμμάχους έτσι και με την Ελλάδα και το πιθανότερο είναι πως αύριο θα τεθεί και αυτό το θέμα από τον κ. Τραμπ στη συνάντηση με τον κ. Μητσοτάκη.

Μητσοτάκης στους ομογενείς: Μας συνδέουν η θρησκεία, η γλώσσα και η εθνική ταυτότητα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: