Οι ευχές του πρωθυπουργού της Αιγύπτου, για το 2020, στον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο

Θερμή υποδοχή επεφύλαξε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος στον Κυβερνήτη της πόλης Μοχάμεντ Ελ Σερίφ, που τον επισκέφθηκε επικεφαλής πολυμελούς αντιπροσωπείας από τις αρχές της Αλεξάνδρειας και τις στρατιωτικές αρχές, για να του μεταφέρει τις ευχές του Πρωθυπουργού της χώρας Μουστάφα Μπαντμπούλι, με την ευκαιρία της έναρξης του νέου έτους. Φωτογραφία ΚΥΠΕ / Ν. Κάτσικας




Επικεφαλής πολυμελούς αντιπροσωπείας από τις αρχές της Αλεξάνδρειας και τις στρατιωτικές αρχές, ο κυβερνήτης της πόλης Μοχάμεντ Ελ Σερίφ μετέφερε προς τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρο, τις θερμές ευχές του πρωθυπουργού της Αιγύπτου Μουστάφα Μπαντμπούλι, με την ευκαιρία της έναρξης του νέου έτους.

Η αντιπροσωπεία έγινε δεκτή στη Μεγάλη Αίθουσα του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου, αμέσως μετά την χθεσινή τελετή των Φώτων, με την ανάκρουση των εθνικών ύμνων της Ελλάδας και της Αιγύπτου.

Ευχαριστώντας στο πρόσωπο του κυβερνήτη, τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος μίλησε με ιδιαίτερη ικανοποίηση για την κοινή συνεργασία Αιγύπτου, Ελλάδας και Κύπρου. «Έλληνες, Κύπριοι και Αιγύπτιοι δίνουμε τα χέρια μας και η φιλία μας χάνεται στα νερά της Μεσογείου», επισήμανε χαρακτηριστικά ο Προκαθήμενος του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου και τόνισε: «Όλοι αγωνιζόμαστε για την ειρήνη του κόσμου».

Ο Πατριάρχης Θεόδωρος ευχήθηκε στον κυβερνήτη Αλεξάνδρειας να είναι πάντα δυνατός όπως το σύμβολο του Πατριαρχείου, το λιοντάρι και του απένειμε το παράσημο του Λέοντος του Πατριαρχείου μετ’ αστέρος.

«Η Αίγυπτος είναι μία δυνατή και πανέμορφη ευλογημένη και προπάντων ασφαλής χώρα», κατέληξε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας, μεταφέροντας προς τους Αιγυπτίους αξιωματούχους τις ευχές της Ελλάδας, της Κύπρου, και μεταξύ αυτών του γενικού προξενείου της Ελλάδας και της ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας.

Ευχαριστώντας από την πλευρά του, ο κυβερνήτης Μοχάμεντ Ελ Σερίφ, χαρακτήρισε τον Πατριάρχη Θεόδωρο ως φίλο αγαπητό από τα παλιά και επιστήθιο. Τον ευχαρίστησε για ό,τι κάνει για την Αίγυπτο και τους λαούς του κόσμου και του τόνισε ότι «είμαστε πάντα στο πλευρό σας και στο πλευρό του ποιμνίου σας για ό,τι χρειαστείτε, με τις καρδιές μας πρωτίστως να είναι ανοικτές», εκφράζοντας παράλληλα τις θερμές ευχές του και προς όλους τους Έλληνες της Αλεξάνδρειας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / ανταπόκριση Ν. Κάτσικας
Κάιρο, Αίγυπτος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: