Η αθώωση Τραμπ δεν σημαίνει τίποτα αν δεν καταθέσουν μάρτυρες στη δίκη του λέει ο Σούμερ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. EPA/MICHAEL REYNOLDS




Η ενδεχόμενη αθώωση του Ντόναλντ Τραμπ δεν θα σήμαινε τίποτα αν οι γερουσιαστές αρνηθούν να καλέσουν νέους μάρτυρες στη δίκη του.

Αυτό δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της μειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Γερουσία, ο Τσακ Σούμερ, λίγη ώρα πριν διεξαχθεί η κρίσιμη ψηφοφορία για το θέμα αυτό.

«Αν οι Ρεπουμπλικάνοι συνάδελφοί μου αρνηθούν να καλέσουν μάρτυρες και να δουν έγγραφα, η απαλλαγή του προέδρου δεν θα σημαίνει τίποτα επειδή θα είναι το αποτέλεσμα μιας στημένης δίκης», είπε στους δημοσιογράφους. «Η χώρα αυτή οδεύει προς τη μεγαλύτερη επιχείρηση συγκάλυψης από την εποχή του Γουότεργκεϊτ», πρόσθεσε ο Σούμερ αναφερόμενος στο πολιτικό σκάνδαλο που οδήγησε στην παραίτηση του προέδρου Ρίτσαρντ Νίξον το 1974.

Οι γερουσιαστές θα κληθούν να αποφασίσουν αργότερα σήμερα αν θα εγκρίνουν μια πρόταση των Δημοκρατικών για την κλήτευση μαρτύρων και την παρουσίαση νέων αποδείξεων. Για να πετύχουν στον σκοπό τους οι Δημοκρατικοί, που έχουν 47 έδρες στη Γερουσία, θα πρέπει να πείσουν τουλάχιστον τέσσερις Ρεπουμπλικάνους συναδέλφους τους να υπερψηφίσουν την πρότασή τους.

Η προοπτική αυτή ωστόσο φαντάζει πλέον μακρινή αφού έχασαν τη στήριξη του γερουσιαστή Λαμάρ Αλεξάντερ, ενός από τους ελάχιστους που θα μπορούσαν να αψηφήσουν την κομματική γραμμή.

Ο Σούμερ έκρινε «εξαιρετικά ανησυχητική» τη στροφή του Αλεξάντερ και προειδοποίησε τους Ρεπουμπλικάνους συναδέλφους του: «Τι θα συμπεράνει από αυτό ο πρόεδρος (Τραμπ); Ότι μπορεί να ξαναπροσπαθήσει να νοθεύσει τις εκλογές!», είπε.

Με πληροφορίες από AFP via ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ουάσινγκτον, ΗΠΑ

 

Ανοίγει ο δρόμος για την ολοκλήρωση της δίκης Τραμπ: “Λαβωμένοι” οι Δημοκρατικοί

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: