FIFA: Τρομερό το αήττητο σερί του ΠΑΟΚ, τα ρεκόρ που μπορεί να σπάσει μέσα στο 2020

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ πανηγυρίζουν νίκη της ομάδας τους. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ




Το τρομερό αήττητο σερί του ΠΑΟΚ και το ρεκόρ που προσπαθεί να καταγράψει με την διαδρομή του στην Ευρώπη βρίσκεται ανάμεσα στις κορυφαίες στιγμές που αναμένονται μέσα στο 2020, όπως τα κατέγραψε η ιστοσελίδα της FIFA.

«51- αήττητοι αγώνες στην ελληνική Super League είναι η απίστευτη διαδρομή, με την οποία ο ΠΑΟΚ θα ξεκινήσει το έτος (43 νίκες, οκτώ ισοπαλίες). Αν η ομάδα της Θεσσαλονίκης… επιβιώσει σε άλλα 13 παιχνίδια, θα καταγράψει την τρίτη μεγαλύτερη αήττητη πορεία σε ένα εγχώριο πρωτάθλημα στην Ευρώπη» αναφέρει χαρκτηριστικά η ιστοσελίδα της FIFA για τον πρωταθλητή και Κυπελλούχο Ελλάδας.

Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο μπορούν να γράψουν Ιστορία το 2020, σε μία χρονιά που απειλούνται ρεκόρ των Κούμαν, Πασαρέλα, Πελέ και της Άμπι Γουάμπακ, όπως επίσης και η διαδρομή της Ρεάλ Μαδρίτης του Ντι Στέφανο, από τις γυναίκες της Λιόν.

Αυτά είναι τα υπόλοιπα (πλην αυτού του ΠΑΟΚ) ρεκόρ που κινδυνεύουν μέσα στο 2020, όπως τα κατέγραψε η ιστοσελίδα της FIFA:

643- τα γκολ με ένα σύλλογο είναι το παγκόσμιο ρεκόρ που κατέχει με τη Σάντος ο Πελέ. Ο Λιονέλ Μέσι έχει 618 γκολ με τη Μπαρτσελόνα. Ο Αργεντινός υπολείπεται επίσης οκτώ γκολ για να ξεπεράσει τον Βραζιλιάνο που έχει 77 γκολ, ως ο κορυφαίος σκόρερ εθνικών ομάδων στη Νότια Αμερική.

184- το παγκόσμιο ρεκόρ ανδρών σε διεθνείς συμμετοχές, το οποίο ανήκει στον θρύλο της Αιγύπτου Αχμέντ Χασάν και το οποίο απειλούν ο Αχμέντ Μπουμπάρακ (179) και ο Μπαντερ Αλ-Μουτάβα (178). Ο μέσος του Ομάν και ο επιθετικός του Κουβέιτ γίνονται 35 ετών νωρίς το 2020, αλλά «έγραψαν» 16 και 12 συμμετοχές, αντίστοιχα, πέρυσι.

184- το ρεκόρ των γκολ με εθνικές ομάδες γυναικών, το οποίο κατέχει η Άμπι Γουάμπακ με τις ΗΠΑ. Μόλις ένα γκολ θέλει για να την ισοφαρίσει η Καναδή Κριστίν Σινκλέρ. Σινκλέρ και Λόιντ, οι οποίες έχουν 289 και 288 συμμετοχές, αντίστοιχα, προσπαθούν να γίνουν επίσης το Νο 3 με 300 συμμετοχές μετά την Κριστίν Λίλι (352) και την Κρίστι Ραμπόνε (311).

109- τα γκολ σε διεθνές επίπεδο είναι το ρεκόρ ανδρών που κατέχει ο Αλί Νταεΐ. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έφτασε στα 99 με 14 γκολ σε δέκα εμφανίσεις για την Πορτογαλία το 2019. Ο 34χρονος θα μπορούσε να γίνει ο πρώτος παίκτης που θα εμφανιστεί σε πέντε EURO, φτάνοντας στον τελικό σε τρία από αυτά.

100- οι βαθμοί σε μια σεζόν της Premier League, τους οποίους συγκέντρωσε η Μάντσεστερ Σίτι την περίοδο 2017/18, είναι το ρεκόρ που απειλεί η Λίβερπουλ. Οι «κόκκινοι» συγκέντρωσαν 55 βαθμούς από τους πιθανούς 57 στο πρώτο μισό της σεζόν και χρειάζεται άλλους 46 για να φτάσει στο νέο ρεκόρ.

28- οι αήττητοι αγώνες στο Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA Futsal είναι το εξαιρετικό ρεκόρ που θα έχει η Βραζιλία και θέλει να επεκτείνει στη Λιθουανία το 2020, υπό την προϋπόθεση να προκριθεί. Μετά από μια δραματική ήττα (4-3) από την Ισπανία στον τελικό της Γουατεμάλας το 2000, η Βραζιλία νίκησε σε 25 ματς και έφερε τρεις ισοπαλίες.

22- τα γκολ που έχει σημειώσει ο Ντανιέλ Πασαρέλα και τον κάνουν τον κορυφαίο αμυντικό σκόρερ σε διεθνές επίπεδο. Ο αρχηγός της Ρεάλ Μαδρίτης, Σέρχιο Ράμος, έχει 21 γκολ, ενώ έχει πετύχει επίσης 64 γκολ στην La Liga, μόλις τρία λιγότερα από το ρεκόρ για έναν αμυντικό, του Ρονάλντ Κούμαν.

17- τα γκολ-ρεκόρ στο Copa America, από τον Αργεντινό Νορμπέρτο Μέντες και τον Βραζιλιάνο Ζιζίνιο, το οποίο μοιράζονται από τη δεκαετία του 1950. Ο Πάολο Γκερέρο έφτασε τα 14 με τρία γκολ στη Βραζιλία το 2019 και θα επιδιώξει να αυξήσει τον απολογισμό του, όταν το Περού αντιμετωπίζει το Κατάρ, τη Βραζιλία, την Κολομβία, τον Ισημερινό και τη Βενεζουέλα στον δεύτερο όμιλο της διοργάνωσης, τον Ιούνιο και τον Ιούλιο.

5- οι διαδοχικοί τίτλοι στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση ανδρών ή γυναικών στην Ευρώπη είναι ο στόχος που θα μπορούσε να κατακτήσει μία δεύτερη ομάδα στην Ευρώπη μετά την Ρεάλ Μαδρίτης, η Λιόν της Άντα Χέγκερμπεργκ. Ο Αλφρέδο Ντι Στέφανο και ο Φέρεντς Πούσκας οδήγησαν τη Ρεάλ Μαδρίτης σε πέντε διαδοχικά Κύπελλα Πρωταθλητριών μεταξύ 1956 και 1960.

Η Βιβιάν Μιεντέμα της Άρσεναλ, η οποία έχει δέκα γκολ σε τέσσερις εμφανίσεις στο Champions League γυναικών 2019/20, έχει το βλέμμα της στο ρεκόρ της Χέντερμπεργκ με 15 γκολ σε μία σεζόν.

4- οι διαδοχικοί τελικοί στο Ολυμπιακό τουρνουά ποδοσφαίρου γυναικών είναι αυτό που θα προσπαθήσει να φτάσει η Πία Σουντχάγκε στο Τόκιο 2020, έχοντας οδηγήσει τις ΗΠΑ στο χρυσό στο Πεκίνο το 2008 και στο Λονδίνο το 2012 και τη Σουηδία στο ασημένιο στο Ρίο το 2016. Η Βραζιλιάνα μέσος Φορμίγκα, η οποία γίνεται 42 το Μάρτιο, θα μπορούσε να ξεπεράσει την συμπατριώτισσά της, Μεγκ, και να γίνει η γηραιότερη παίκτρια στην ιστορία της διοργάνωσης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ποδαρικό με κρίσιμα παιχνίδια στην Euroleague για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: