Αρχίζει η κούρσα διαδοχής του Κόρμπιν στους Εργατικούς: Στις 4 Απριλίου ο νέος ηγέτης

File Photo: Ο Τζέρεμι Κόρμπιν. EPA, PARLIAMENTARY




Σε ειδικό συνέδριο στις 4 Απριλίου θα ανακοινωθεί το όνομα του νέου ηγέτη του Εργατικού Κόμματος, όπως αποφάσισε η Εθνική Εκτελεστική Επιτροπή του κόμματος.

Η υποβολή υποψηφιοτήτων αρχίζει επισήμως από σήμερα, 7 Ιανουαρίου και θα ολοκληρωθεί το απόγευμα της 13ης Ιανουαρίου. Σε αυτή την πρώτη φάση οι επίδοξοι διάδοχοι του Τζέρεμι Κόρμπιν θα πρέπει να παρουσιάσουν δηλώσεις στήριξης από τουλάχιστον 22 βουλευτές και ευρωβουλευτές του κόμματος.

Από τις 15 Ιανουαρίου και έως τις 14 Φεβρουαρίου οι υποψήφιοι που θα έχουν την απαραίτητη στήριξη των συναδέλφων τους θα πρέπει να συγκεντρώσουν δηλώσεις στήριξης είτε από τουλάχιστον το 5% των προσκείμενων στο κόμμα εργατικών συνδικάτων είτε από τουλάχιστον το 10% των τοπικών οργανώσεων, δηλαδή από 33 οργανώσεις.

Στο ενδιάμεσο, από το απόγευμα της 14ης έως το απόγευμα της 16ης Ιανουαρίου, σε ένα παράθυρο 48 ωρών, όποιος πολίτης επιθυμεί να ψηφίσει για το νέο ηγέτη των Εργατικών θα μπορεί να υποβάλει αίτηση για να καταγραφεί ως υποστηρικτής έναντι 25 λιρών.

Η ψηφοφορία θα αρχίσει στις 21 Φεβρουαρίου και θα διαρκέσει έως το μεσημέρι της 2ας Απριλίου, δύο ημέρες πριν από το ειδικό συνέδριο.

ΚΥΠΕ/Αθανάσιος Γκαβός
Βρετανία/Λονδίνο

Ο Λουίτζι Ντι Μάιο προειδοποιεί τους Ιταλούς: «Είμαστε εκτεθειμένοι σε αντίποινα», για Ιράν-Λιβύη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: