Ξένοι διαιτητές θα συνεχίσουν να ορίζονται για να διαιτητεύουν αγώνες: Ανακοίνωση της ΕΠΟ

Ξένοι διαιτητές θα συνεχίσουν να ορίζονται για να διαιτητεύουν αγώνες μεταξύ ΑΕΚ, Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ στον δεύτερο γύρο του Πρωταθλήματος της Super League 2019/20 ανακοίνωσε η ΕΠΟ. Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ




Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, με ανακοίνωσή της, αναφέρθηκε στις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες ημέρες στην έδρα της UEFA, στη Νιόν, μεταξύ στελεχών των δύο Συνομοσπονδιών και των ΕΠΟ, ΚΕΔ, υφυπουργού Αθλητισμού, με θέμα την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η ενημέρωση της ΕΠΟ:

«Σειρά συναντήσεων οργανώθηκε αυτή την εβδομάδα στην έδρα της UEFA στη Νυόν, μεταξύ υψηλόβαθμων στελεχών της FIFA και της UEFA, των διορισμένων εμπειρογνωμόνων τους στο ελληνικό ποδόσφαιρο, του προέδρου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κ. Ευάγγελου Γραμμένου και του υφυπουργού Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη, προκειμένου να συζητηθούν τα ζητήματα που αντιμετωπίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς και οι περαιτέρω εξελίξεις.

Ο αυξανόμενος αριθμός των δυσφημιστικών δηλώσεων για το ποδόσφαιρο και τους παράγοντες του αθλήματος στην Ελλάδα, καθώς επίσης και για τους εμπειρογνώμονες και εκπροσώπους των FIFA και UEFA, αποτελεί μία από τις βασικές ανησυχίες για τους διεθνείς φορείς διακυβέρνησης του ποδοσφαίρου.

Καμία μορφή βίας, λεκτική ή σωματική, δεν είναι ανεκτή και απαιτούνται άμεσες ενέργειες. Τα επόμενα βήματα αξιολογούνται και θα συζητηθούν στο πλαίσιο της νεοσυσταθείσας Επιτροπής Καθοδήγησης, υπό το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ελλάδας και την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν.

Το συμβάν που έλαβε χώρα στο γήπεδο Καραϊσκάκη, εμπλέκοντας υψηλόβαθμους αξιωματούχους της FIFA και της UEFA συζητήθηκε ενδελεχώς και καταδικάστηκε από όλους. Αναλυτικές αναφορές συντάχθηκαν και θα αξιολογηθούν αναλόγως.

Συζητήθηκαν επίσης ο νέος ελληνικός αθλητικός νόμος, που θα τεθεί προς διαβούλευση από τον Υφυπουργό Αθλητισμού, όπως και η πιθανότητα οι επόμενες εκλογές της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας να τεθούν υπό την επίβλεψη των διορισμένων εμπειρογνωμόνων της FIFA και της UEFA (ήτοι πριν λήξει η θητεία τους στην Ελλάδα).

Διάφορες μεταρρυθμίσεις σε σχέση με οικονομικά θέματα και τη γενικότερη διοίκηση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας συζητήθηκαν, σε συνέχεια σχετικών επιστολών από τη FIFA και την UEFA. Περαιτέρω ενέργειες αναμένονται προκειμένου να εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία της Ομοσπονδίας.

Τέλος, σε ξεχωριστή συνάντηση που οργανώθηκε με την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΟ και εκπροσώπους των UEFA και FIFA έγινε λεπτομερής ενημέρωση και αξιολόγηση πολυάριθμων θεμάτων που συνδέονται με τις λειτουργίες της ΚΕΔ και τη διαιτησία γενικότερα στην Ελλάδα.

Μεταξύ άλλων, αποφασίστηκε ότι ξένοι διαιτητές θα συνεχίσουν να ορίζονται για να διαιτητεύουν αγώνες μεταξύ ΑΕΚ, Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ στον δεύτερο γύρο του Πρωταθλήματος της Super League 2019/20.

Όλες οι πλευρές εξέφρασαν τη διαρκή εμπιστοσύνη τους και την υποστήριξή τους στην ΚΕΔ και καταδίκασαν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο κάθε δυσφημιστικό σχόλιο αναφορικά με τα μέλη της ΚΕΔ, διαιτητές ή τη διαιτησία γενικότερα στην Ελλάδα. Η FIFA και η UEFA ζήτησαν την υποστήριξη του Υφυπουργού Αθλητισμού ως εκπροσώπου των ελληνικών αρχών σε αυτό το ευαίσθητο και σημαντικό ζήτημα.

Ως ομοσπονδία-μέλος των FIFA και UEFA, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία εξακολουθεί να απολαμβάνει της πλήρους υποστήριξης των FIFA και UEFA, αλλά πολύ μικρή πρόοδος μπορεί να σημειωθεί εάν όλοι οι εμπλεκόμενοι παράγοντες στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν παρέχουν τη συναίνεσή τους και δεν επιδείξουν θέληση.»

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Έκτη διαδοχική νίκη η ΑΕΚ: Η Ένωση επικράτησε με 92-79 του μαχητικότατου Άρη στο ΟΑΚΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: