Το χείριστο “αμάρτημα” του αγχωμένου Τζόνσον: Έκανε ποδήλατο στο πεζοδρόμιο…

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον EPA, Stefan Rousseau, Press Association / POOL




Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε σήμερα “αγχωμένος” για το κλείσιμο της ψαλίδας στις δημοσκοπήσεις ενόψει των βουλευτικών εκλογών της Πέμπτης στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά παράλληλα δεσμεύτηκε για την υλοποίηση ενός “μεταμορφωτικού” όσον αφορά την διαχείριση της χώρας Brexit στις 31 Ιανουαρίου και για χαμηλότερα ποσοστά μετανάστευσης.

Στη Βρετανία θα διεξαχθούν πρόωρες βουλευτικές εκλογές στις 12 Δεκεμβρίου οι οποίες αναμένεται να κρίνουν το μέλλον του Brexit και της πέμπτης μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο, με τους ψηφοφόρους να έχουν να επιλέξουν κατά κύριο λόγο ανάμεσα στους κυβερνώντες Συντηρητικούς υπό τον Τζόνσον και τους αντιπολιτευόμενους Εργατικούς υπό τον Τζέρεμι Κόρμπιν.

  • Στην ερώτηση αν είναι αγχωμένος λόγω της μείωσης αυτής στο προβάδισμά του, ο Τζόνσον δήλωσε: “Βεβαίως δίνουμε μάχη για κάθε ψήφο. Πιστεύω ότι είναι μια κρίσιμη στιγμή για αυτήν τη χώρα”.

Ο Τζόνσον απέφυγε να απαντήσει στο ερώτημα αν θα παραιτηθεί στην περίπτωση που δεν εξασφαλίσει την πλειοψηφία και απέρριψε παράλληλα τα ερωτήματα που άφηναν να εννοηθεί ότι έπειτα από σχεδόν μια δεκαετία Συντηρητικών στην κυβέρνηση, είναι λίγα αυτά που προσφέρει στους ψηφοφόρους πέραν του Brexit.

Τέλος στην ερώτηση του Sky ποιο είναι το χειρότερο πράγμα που μπορεί να ομολογήσει ότι έχει διαπράξει, ο Τζόνσον, αφού στράφηκε αρχικά στους συμβούλους του για προτάσεις, στη συνέχεια απάντησε: “Νομίζω ότι όταν κάποτε χρησιμοποιούσα καθημερινά για τις μετακινήσεις μου ποδήλατο, κάποιες φορές παραβίαζα τον νόμο και έκανα ποδήλατο πάνω στο πεζοδρόμιο. Θέλω να γνωρίζετε πόσο καταδικάζω και αποδοκιμάζω εκείνους που κάνουν ποδήλατο πάνω στο πεζοδρόμιο και θεωρώ ότι ήταν λάθος και αισθάνομαι άσχημα γι αυτό. Αλλά μπορεί κάποιες φορές να οδηγούσα το ποδήλατο στο πεζοδρόμιο…”.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ

Μικτές δημοσκοπήσεις στη Βρετανία: Από διαφορά μόνο 6% έως αυτοδυναμία Τζόνσον

 

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: