Συγκίνηση στην ΙΜ Αγίας Αικατερίνης του Σινά: Χαρμόσυνο μήνυμα Δαμιανού σε Ελλάδα, Κύπρο, Αίγυπτο

Ο Αρχιεπίσκοπος Δαμιανός. ΚΥΠΕ




Πρόσκληση προς όλους τους Κυπρίους, Ελλαδίτες και τους ομοδόξους των άλλων κρατών, να επισκεφθούν την Ιερά Μονή της Αγίας Αικατερίνης του Σινά, απηύθυνε ο Καθηγούμενος του μοναστηριού με την ιστορία των 15 περίπου αιώνων, στην ακριτική αυτή και ορεινή περιοχή της Αιγύπτου, σε υψόμετρο 1.600 μέτρων.

  • Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος Σινά κ. Δαμιανός, με αφορμή τις εορταστικές εκδηλώσεις για την εορτή της Αγίας Αικατερίνης (με το παλαιό ημερολόγιο), «ο ισχυρός ηγέτης της Αιγύπτου, ο Πρόεδρος Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, έχει διασφαλίσει την απόλυτη ασφάλεια σε όλη αυτήν την περιοχή, μεταφέροντας το μήνυμα της ειρήνης, όπως το μήνυμα της ειρήνης και της αγάπης μεταφέρει και η Αλεξανδρινή Αγία Αικεταρίνη».

Και όπως είπε ο σεβάσμιος ιεράρχης με σημασία, «ο Θεός να φωτίζει κάποιους άνδρες που περιέργως δημιουργούν προβλήματα σε άλλους», με αφορμή προφανώς τις πολιτικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.

  • Τις εκδηλώσεις στο Σινά, με τις καμπάνες να διαλαλούν το πανηγύρι του ελληνορθόδοξου μοναστηριού λάμπρυναν με την παρουσία τους ο Αρχιεπίσκοπος Ελενουπόλεως κ. Ιωακείμ από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, που συμμετείχαν των ιερών ακολουθιών, παρουσία εκατοντάδων πιστών από την Ελλάδα, την Κύπρο και την Αίγυπτο και άλλες χώρες.

«Σήμερα, εορτάζει και η Αίγυπτος, η Ελλάδα, η Κύπρος και ομόδοξοι από πολλές χώρες», επεσήμανε ο Καθηγούμενος της Μονής, προσθέτοντας: «Η Αγία Αικατερίνη να ευλογεί την Ελλάδα, την Κύπρο και την Κύπρο», και ευχαριστώντας και τους πολλούς Αιγυπτίους επισήμους που ήρθαν να μεταφέρουν τους χαιρετισμούς της κυβέρνησης και του στρατού της Αιγύπτου, λίγο πριν τη μεγάλη λιτανεία της Κάρας της Αγίας Αικατερίνης γύρω από το μοναστήρι, με την οποία κορυφώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ Νίκος Κάτσικας
Αίγυπτος/ΚΑΪΡΟ

Στο Τάρπον Σπρινγκς της Φλόριδας θα γιορτάσει τα Θεοφάνεια ο Πρωθυπουργός Μητσοτάκης

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: