Στο Τάρπον Σπρινγκς της Φλόριδας θα γιορτάσει τα Θεοφάνεια ο Πρωθυπουργός Μητσοτάκης

File photo: Ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα εορτάσει τα Θεοφάνεια μαζί με την Ελληνοαμερικανική Κοινότητα του Τάρπον Σπρινγκς της Φλόριδας. Φωτογραφία ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΝΑΓΟΣ




Νέα Υόρκη.- Του Αποστόλη Ζουπανιώτη
GREEK NEWS ONLINE

Μαζί με την Ελληνοαμερικανική Κοινότητα του Τάρπον Σπρινγκς της Φλόριδας θα εορτάσει τα Θεοφάνεια ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Greek News».

Ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί στις αρχές του έτους τις ΗΠΑ, όπου στις 7 Ιανουαρίου θα έχει επίσημη συνάντηση στο Λευκό Οίκο με τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Το Τάρπον Σπρινγκς της Φλόριδας είναι ένα χωριό που δημιούργησαν στις αρχές του 20ού αιώνα Δωδεκανήσιοι σφουγγαράδες και ο εορτασμός των Θεοφανείων που συγκεντρώνει περίπου 50.000 άτομα από όλη την Αμερική, είναι ο μεγαλύτερος στο δυτικό ημισφαίριο. Γι’ αυτό το λόγο και το χωριό αυτό – που στην πλειοψηφία κατοικείται από Έλληνες κι εκλέγει ελληνικής καταγωγής Δήμαρχο – αποκαλείται «Πόλη των Θεοφανείων».

Το πρόγραμμα της εκεί επίσκεψης του πρωθυπουργού δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες θα φτάσει το βράδυ της παραμονής της εορτής και θα παρευρεθεί στο καθιερωμένο δείπνο της ΑΧΕΠΑ και την επομένη των Φώτων θα συμμετάσχει στη θεία λειτουργία στον Καθεδρικό του Αγίου Νικολάου, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου και στη συνέχεια στην τελετή καθαγιασμού των υδάτων στο Spring Bayou.

Αργά το απόγευμα θα αναχωρήσει για την Ουάσιγκτον.

ΠΗΓΗ: GREEK NEWS

Οι απόψεις της ομογένειας “σφράγισαν” την επεξεργασία του ν/σχεδίου για την ψήφο αποδήμων

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: