Νέα αποσταθεροποιητική ενέργεια η βάση για τουρκικά drones στο κατεχόμενο Λευκόνοικο

FILE PHOTO: Τουρκικό drone. Photo: Αρχείο Hellas Journal




Ως ακόμα μια αποσταθεροποιητική ενέργεια της Τουρκίας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου χαρακτηρίζει η κυπριακή κυβέρνηση την εξαγγελθείσα λειτουργία βάσης στο παράνομο αεροδρόμιο στο κατεχόμενο Λευκόνοικο για τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones).

Κληθείς να σχολιάσει την ανακοίνωση στα κατεχόμενα πως η “κυβέρνηση” του ψευδοκράτους ενέκρινε τη χρήση του παράνομου αεροδρομίου ως βάσης για τα τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος, δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως αυτή “είναι προφανώς ακόμα μια αποσταθεροποιητική ενέργεια της Τουρκίας στην περιοχή, η οποία ήδη αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα σταθερότητας”.

“Είναι βέβαιο ότι δεν συμβάλλει με κανένα τρόπο στη δυνατότητα για να απαμβλύνουμε την ήδη τεταμένη κατάσταση και είναι και μια απόδειξη ότι η Τουρκία όχι μόνο παρεμβαίνει στις κατεχόμενες περιοχές μας αλλά στην ουσία καθορίζει η ίδια τι γίνεται στα κατεχόμενα”, πρόσθεσε.

“Πρόκειται για άλλη μια ενέργεια που επιβαρύνει την ήδη τεταμένη κατάσταση στην περιοχή και δεν βοηθά στην αποκλιμάκωση”, είπε ο κ. Κούσιος.

Ερωτηθείς αν η Κυπριακή Δημοκρατία θα καταγγείλει διεθνώς τη νέα αυτή τουρκική ενέργεια, ο κ, Κούσιος είπε πως «αυτό θα το μελετήσουμε γιατί είναι μια νέα εξέλιξη. Θα συζητηθεί το θέμα με τον Υπουργό Εξωτερικών και θα ληφθούν αποφάσεις», ανέφερε.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/Μαρία Κονιώτου/ΓΒΑ

Λευκωσία, Κύπρος

Η Τουρκία να δείξει σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και στους ηγέτες της ΕΕ, τονίζει ο Κούσιος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: