Καταγγελία προκαλεί σοκ: Στο σύστημα διαφθοράς της Κύπρου συμμετέχουν και δημοσιογράφοι

Ο Γενικός Εισαγγελέας της Κύπρου, Κώστας Κληρίδης προειδοποιεί για τη διαφθορά. Φωτογραφία ΚΥΠΕ




Οι καταγγελίες του Γενικού Εισαγγελέα της Κύπρου, Κώστα Κληρίδη για τη διαφθορά μας συγκλόνισαν. Από αυτή εδώ τη στήλη έχουμε γράψει πολλές φορές για το θέμα και καλέσαμε τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας να δείξει πρώτος το δρόμο. Δεν το έκανε μέχρι τώρα, αν και ήταν προεκλογική υπόσχεση στις προ-προηγούμενες εκλογές!

Η δήλωση του κ. Κληρίδη, που προκάλεσε ταραχή ήταν αυτή:

  • «Θα σταθώ μόνο στο σημείο των ΜΜΕ, και αν θέλετε για τον τρόπο που εργάζονται κάποιοι, θα προβώ σε αποκάλυψη. Υπάρχει συγκεκριμένη εφημερίδα, μια-δύο εφημερίδες οι οποίες τα πρώτα χρόνια, ήταν ο μεγαλύτερος υποστηρικτής του Γενικού Εισαγγελέα μέχρι παρεξηγήσεως.
  • Και όταν άρχισε συγκεκριμένη διερεύνηση σοβαρής ποινικής υπόθεσης είχα άμεση πληροφόρηση από τους ίδιους ότι ‘ξέρετε, έχουμε οικονομικά προβλήματα ανυπέρβλητα και θα τύχουμε κάποιας οικονομικής ενίσχυσης’ από συγκεκριμένο πρόσωπο το οποίο μου κατονόμασαν και ‘θα αλλάξει άρδην η γραμμή της εφημερίδας εναντίον σας. Θα αρχίσει ένας ανελέητος πόλεμος’.
  • Μου ελέχθη αυτό ως προειδοποίηση. Και έγινε έργο από την επόμενη ημέρα και συνεχίζει μέχρι σήμερα. Και αυτά είναι γνωστά σε πάρα πολλούς. Να μην πω σε όλους σας».

Οι καταγγελίες του κ. Κληρίδη έγιναν ενώπιον των αρχηγών των κομμάτων της Κύπρου, οι οποίοι δεν έχουν πράξει και πολλά για την πάταξη του φαινομένου, το οποίο ομοιάζει να είναι εικόνα και ομοίωση του πολιτικού κόσμου. Για να υπάρχει διαφθορά σε μία χώρα πρέπει να συνεργάζονται οι πολιτικοί με τους οικονομικούς παράγοντες και με μέσα ενημέρωσης, που είτε θα καλύψουν τη «δουλειά», είτε θα κυνηγήσουν αυτούς που …κυνηγούν τους διεφθαρμένους. Όπως προφανώς συνέβη στην περίπτωση του γενικού εισαγγελέα της Κύπρου.

  • Ο κ. Κληρίδης δεν έδωσε ονόματα. Στο σημείο αυτό είναι λάθος. Πρέπει να τα δώσει. Διότι θα σταματήσουν οι πολίτες στο νησί να εμπιστεύονται και τη Δικαιοσύνη. Είναι ο τελευταίος θεσμός που κρατά γερά ακόμα. Πρέπει να μιλήσει δημόσια, ξεκάθαρα όπως κάνει πάντα, με ονόματα και διευθύνσεις.

Είπε ότι «αυτοί στους οποίους αναφερόμαστε, ενεργούν με τόσο γελοίο και άτσαλο τρόπο που αυτοαποκαλύπτονται καθημερινά». Παρ’ όλα αυτά, επαναλαμβάνω, ότι πρέπει να πάρει τη μεγάλη απόφαση και να συγκρουστεί με τους εκβιαστές και τους διεφθαρμένους. Είναι καλό όλοι να γνωρίζουν. Έχει υποχρέωση στους πολίτες. Εάν στο σύστημα της διαφθοράς δρουν και δημοσιογράφοι, πρέπει να γνωρίζουμε…

Μιχάλης Ιγνατίου, Hellas Journal

Ο Τραμπ υπέγραψε: Νόμος των ΗΠΑ ο EastMed Act, τέλος τα F-35 και το εμπάργκο στην Κύπρο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: