Η αστυνομία κτύπησε σε τρία “μέτωπα” στην Αθήνα: Επιχειρήσεις εναντίον αντιεξουσιαστών

File Photo: Αστυνομικοί επιτηρούν την διαδικασία εκκένωσης κτιρίων στο Κουκάκι που καταληφθεί Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019. Με συντονισμένη επιχείρηση της Αστυνομίας εκκενώθηκαν τρία κτίρια που τελούσαν υπό κατάληψη εδώ και χρόνια. ΑΠΕ ΜΠΕ, Παναγιώτου Ορέστης




ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Ένταση έχει δημιουργηθεί από τις 7 το πρωί κατά τη διάρκεια τριπλής επιχείρησης για την εκκένωση υπό κατάληψη κτιρίων, από άτομα του αναρχικού χώρου, στις οδούς Ματρόζου 45, Παναιτωλίου 21 και Αρβάλη στο Κουκάκι.

Την ώρα που οι άνδρες της αστυνομίας επιχείρησαν να μπουν στα κτίρια της οδού Ματρόζου και της οδού Παναιτωλίου, σύμφωνα με την αστυνομία, άτομα που υπήρχαν μέσα πέταξαν εναντίον τους πυροσβεστήρες και ότι άλλο αντικείμενο υπήρχε, μέχρι και έπιπλα, φωνάζοντας ότι δεν πρόκειται να βγουν, οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης και χημικών. Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί έχουν μπει και στα τρία κτίρια και όλα είναι. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, έχουν βρεθεί και στο κτίριο της οδού Αρβάλη δύο άτομα τα οποία, όμως, δεν προέβαλαν αντίσταση.

Σημειώνεται ότι οι αστυνομικές επιχειρήσεις εντάσσονται στον σχεδιασμό της αστυνομίας για την εκκένωση όλων των υπό κατάληψη κτιρίων, καθώς έληξε η προθεσμία που είχε δώσει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης να τα εγκαταλείψουν οι καταληψίες.

Λίγο μετά τις 8.30 το πρωί πραγματοποιήθηκαν προσαγωγές συνολικά οκτώ ατόμων, ανάμεσά τους και δύο αλλοδαποί, ενώ αρκετά είναι τα ευρήματα της Αστυνομίας στις καταλήψεις, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η δημοσιογράφος Μίνα Καραμήτρου στο OPEN, το οποίο και παρουσίασε ορισμένες φωτογραφίες των ευρημάτων.

Ευρήματα από τις εκκενώσεις των καταλήψεων. Open tv

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Το τηλεοπτικό κανάλι OPEN μετέδωσε ότι διεξάγεται τις πρωινές ώρες μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας για εκκένωση καταλήψεων στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με το κανάλι, σε μία εκ των επιχειρήσεων, στην οδό Ματρόζου 45 στο Κουκάκι, υπάρχει ένταση καθώς η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα. Μέσα στο κτήριο βρίσκονται αντιεξουσιαστές.

Το κανάλι μετέδωσε εικόνες όπου φαίνονται μεγάλες αστυνομικές δυνάμεις με άνδρες των ΜΑΤ και των ΕΚΑΜ. Μεταδόθηκε ότι οι αντιεξουσιαστές χρησιμοποίησαν πυροσβεστήρες για να απωθήσουν τους αστυνομικούς.

H κατάληψη της οδού Ματρόζου είχε εκκενωθεί και στις 12 Μαρτίου του 2018 με αντιεξουσιαστές να προχωρούν σε ανακατάληψη του κτηρίου λίγες ημέρες αργότερα.

Η επιχείρηση της Τετάρτης ακολουθεί αυτήν που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη με την ΕΛΑΣ να εκκενώνει την κατάληψη Κουβέλου στο Μαρούσι στο πλαίσιο της υλοποίησης του τελεσιγράφου από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για εκκένωση των κατειλημμένων κτηρίων στην Αθήνα.

«Καμία περίπτωση ανοχής στη βία» δήλωσε κατηγορηματικά ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: