Ετήσια βραβεία της L’ Equipe: Ράφα Ναδάλ και Σιμόν Μπάιλς κορυφαίοι του 2019

File Photo: O Ράφα Ναδάλ, πανηγυρίζει παλαιότερη επιτυχία του. EPA, STR




Σε θεσμό έχουν καθιερωθεί τα βραβεία για τους κορυφαίους αθλητές της χρονιάς, που απονέμει η γαλλική αθλητική εφημερίδα «L Equipe» στο τέλος κάθε έτους, από το… μακρυνό 1975 μέχρι και σήμερα.

Οι δημοσιογράφοι του γαλλικού ομίλου, ψήφισαν αθλητή της χρονιάς τον Ισπανό τενίστα, Ράφα Ναδάλ, ο οποίος έκλεισε την χρονιά επικεφαλής της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ μέσα στο 2019 κατέκτησε το Roland-Garros, το de l’US Open και το Ντέιβις Καπ.

«Είναι ένα βραβείο που έρχεται από την Γαλλία, την πιό σημαντική χώρα για εμένα μετά την Ισπανία. Είμαι ενθουσιασμένος. Θα είναι περίπλοκο να «πιάσω» τον Μπολτ, αλλά μην ανησυχείτε. Είμαι ήδη πολύ χαρούμενος που έχω τέσσερα βραβεία (σ.σ. 2010, 2013, 2017, 2019)», δήλωσε ο Ισπανός πρωταθλητής, που θέλει ακόμη ένα βραβείο για να φθάσει τον Τζαμαϊκανό θρύλο του στίβου, ο οποίος έχει παραλάβει πέντε φορές την κορυφαία διάκριση.

Οσον αφορά στις γυναίκες, αθλήτρια του 2019 αναδείχθηκε η Αμερικανίδα γυμνάστρια, Σιμόν Μπάϊλς, η οποία έγινε η πολυμεταλλιούχος στην Ιστορία της ενόργανης γυμναστικής, με 25 μετάλλια σε κορυφαίο επίπεδο, εκ των οποίων τα 19 είναι χρυσά.

«Είναι απίστευτη τιμή», σχολίασε λακωνκά, η βραχύσωμη 22χρονη από το Τέξας, η οποία έχει παραλάβει το βραβείο, τόσο το 2016, όσο και το 2018.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Παρίσι, Γαλλία

Το ρεκόρ του Πελέ με τη φανέλα μόνο ενός συλλόγου κυνηγάει ο Μέσι το 2020

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: