Επίθεση με μαχαίρι σε συναγωγή έξω από τη Νέα Υόρκη: Αναφορές για πέντε τραυματίες

File photo: Άνδρες της αστυνομίας της Νέας Υόρκης. EPA, JUSTIN LANE




Μια επίθεση με μαχαίρι το βράδυ του Σαββάτου σε συναγωγή σε προάστιο βόρεια της Νέας Υόρκης έχει προκαλέσει πολλαπλούς τραυματισμούς, σύμφωνα με αναφορές αυτοπτών μαρτύρων.

Φαίνεται ότι ο δράστης τραυμάτισε σοβαρά τον ραββίνο Yossel Neiman.

Το βίντεο που δημοσιεύτηκε στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης από το Monsey, μια πόλη περίπου 18.000 κατοίκων, περίπου 35 μίλια βόρεια της Νέας Υόρκης, δείχνει νοσοκόμους να βάζουν τα θύματα σε ασθενοφόρα. Φαίνονται τα κόκκινα φώτα που αναβοσβήνουν από πολλά οχήματα έκτακτης ανάγκης.

Ο Steve Lieberman, δημοσιογράφος της The Journal News στην κομητεία Rockland, δημοσίευσε στο Twitter ότι τουλάχιστον τρία άτομα είχαν μαχαιρωθεί λίγο πριν τις 10 μ.μ. και ότι η τοπική αστυνομία διεξήγαγε έρευνα στην περιοχή.

Αργότερα έγινε γνωστό ότι μαχαιρώθηκαν πέντε άτομα. Δύο από τους τραυματίες είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Ένας εκ των τραυματιών μαχαιρώθηκε έξι φορές.

Ο δράστης εγκατέλειψε τη σκηνή του εγκλήματος με ένα αυτοκίνητο Nissan. Οι αρχές ερευνούν και την εκδοχή της τρομοκρατικής επίθεσης.

ΝΕΑ ΕΞΕΛΙΞΗ: Πέντε άνθρωποι τραυματίσθηκαν σε επίθεση με μαχαίρι, χθες βράδυ, από άγνωστο, ο οποίος διέφυγε αμέσως, έξω από την κατοικία ραββίνου στο Μονσέι, περίπου 30 χλμ βορείως της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με εβραϊκή οργάνωση.

Τα θύματα, δύο εκ των οποίων βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση κι ένα εξ αυτών δέχθηκε τουλάχιστον έξι μαχαιριές, μεταφέρθηκαν σε τοπικά νοσοκομεία, τονπίζει σε ανάρτηση στο Twitter η οργάνωση Συμβούλιο Δημοσίων Σχέσεων Ορθοδόξων Εβραίων, τονίζοντας πως ο δράστης της επίθεσης φορούσε φουλάρι.

Η Γενική Εισαγγελέας της Νέας Υόρκης Λετίσια Τζέιμς ανακοίνωσε πως «ενοχλήθηκε ιδιαίτερα» από το γεγονός στο Μονσέι. «Υπάρχει μηδενική ανοχή σε κάθε είδους πράξεις μίσους και θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε αυτήν την τρομερή κατάσταση», τόνισε η ίδια στον λογαριασμό της στο Twitter.

Τα τοπικά μέσα μεταδίδουν πως η αστυνομία διεξάγει έρευνες στην περιοχή. Το αρμόδιο αστυνομικό τμήμα στο Ραμέιπο δεν θέλησε να σχολιάσει την πληροφορία.

Νεκροί από την συντριβή δικινητήριου αεροσκάφους στη Λουιζιάνα των ΗΠΑ [videos]

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: