Χείρα βοηθείας τείνει προς την Ελλάδα για το προσφυγικό η Ελβετία: Συνδρομή σε τεχνογνωσία

File Photo: Διανομή ρουχισμού, υποδημάτων και κουβερτών και μαγειρευτού φαγητού στους πρόσφυγες που διαμένουν στην ανοιχτή δομή φιλοξενίας προσφύγων στην Κόρινθο. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ




«Η Ελβετία εξετάζει την εντατικοποίηση της ανθρωπιστικής βοήθειας» και στο πλαίσιο αυτό την στήριξη της Ελλάδας στην αντιμετώπιση του προσφυγικού, αναφέρει σε δημοσίευμά της η ελβετική Basler Zeitung.

Στο περιθώριο της συνόδου των υπ. Εσωτερικών της ΕΕ στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Μάριο Γκάτικερ, υφ. Μετανάστευσης εξέφρασε στον Έλληνα ομόλογό του Γιώργο Κουμουτσάκο την προθυμία της χώρας του για βοήθεια.

Όπως ανέφερε ο Μ. Γκάτικερ, η Ελλάδα πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα, για την Ευρώπη αλλά και για την Ελβετία και δήλωσε ότι «τα εξωτερικά σύνορα των χωρών, που βρίσκονται υπό την προσφυγική πίεση, πρέπει να υποστηρίζονται». Ο ίδιος ανέφερε επίσης ότι η Ελβετία «είναι έτοιμη να πράξει περισσότερα σε όλους τους τομείς» δίνοντας έμφαση στις διαδικασίες ασύλου, συνδράμοντας ειδικότερα με τεχνογνωσία.

DW-Δήμητρα Κυρανούδη

Ξεπέρασαν τις 7.000 οι αφίξεις αιτούντων άσυλο το Νοέμβριο στα νησιά βορείου Αιγαίου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: