Τα υπερσύγχρονα μη επανδρωμένα αεροσκάφη του βρετανικού στρατού “Watchkeeper” στην Κύπρο

Οι «Watchkeepers» έφθασαν στην Κύπρο για την άσκηση «Athena Rebus», η οποία δοκιμάζει επίσης διοικητικές πτυχές μιας υπερπόντιας ανάπτυξης των Watchkeepers. Photo via Twitter, Lamigeon @VincentLamigeon




Στις βρετανικές βάσεις του Ακρωτηρίου για εξάμηνη αποστολή εκπαίδευσης αναπτύχθηκαν από τον Σεπτέμβριο μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV) του βρετανικού στρατού, με την ονομασία «Watchkeeper».

Η ανάπτυξη των drones από το «47ο Βασιλικό Πυροβολικό Σύνταγμα», τη μοναδική μονάδα του Βρετανικού Στρατού εξοπλισμένη με τους «Επιτηρητές», αποσκοπεί στην ενίσχυση της πιλοτικής ικανότητας των πληρωμάτων, όπως αναφέρει ανώτερη πηγή στην ιστοσελίδα janes.com.

  • Οι «Watchkeepers» έφθασαν στην Κύπρο για την άσκηση «Athena Rebus», η οποία δοκιμάζει επίσης διοικητικές πτυχές μιας υπερπόντιας ανάπτυξης των Watchkeepers. Θα διαρκέσει μέχρι τον Απρίλιο του 2020.

Πάντως, πρόκειται για υπερσύγχρονα και ολοκαίνουργια μη επανδρωμένα αεροσκάφη εξοπλισμού WK450 Standard 2, που έλαβαν έγκριση για κυκλοφορία μόλις τον προηγούμενο Απρίλιο.

Philenews/janes.com

Ανεξάρτητο ποινικό ανακριτή για το κατασκοπευτικό βαν διορίζει ο Κληρίδης

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: