Συναντήσεις Λουτ εν όψει τριμερούς στην Κύπρο: Το πρωί με Ακιντζί, το απόγευμα με Αναστασιάδη

File Photo: H Τζέιν Χολ Λουτ, απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών στη Λευκωσία. EPA, KATIA CHRISTODOULOU




Χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, και τον κατοχικό ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, θα έχει σήμερα η ειδική απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ Τζέιν Χολ Λουτ, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τη συνάντηση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, με τους δυο ηγέτες, στις 25 Νοεμβρίου, στο Βερολίνο.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, η κ. Λουτ, η οποία έφθασε την Παρασκευή στην Κύπρο παρακάθισε χθες το απόγευμα σε σύσκεψη με την Αναπληρώτρια Ειδική Σύμβουλο και Ειδική Αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ στο νησί, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ.

Η συνάντηση της κ. Λουτ με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη θα πραγματοποιηθεί στις 1900 στο Προεδρικό Μέγαρο ενώ η αξιωματούχος των ΗΕ θα συναντηθεί με τον κατοχικό ηγέτη στις 11 το πρωί στα κατεχόμενα.

Στην έκθεση για την αποστολή των καλών του υπηρεσιών, ανεπίσημο αντίγραφο της οποίας δόθηκε το βράδυ της Πέμπτης στα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, ο ΓΓ του ΟΗΕ αναφέρει πως συνεχίζει να ελπίζει ότι μπορεί να επιτευχθεί μια διαρκής διευθέτηση του κυπριακού προβλήματος και παροτρύνει όλα τα μέρη να επωφεληθούν από τις διαβουλεύσεις που λαμβάνουν χώρα αυτή την περίοδο, ώστε να τεθούν οι βάσεις για νέες και ξεκάθαρες δεσμεύσεις για την επίτευξη μιας ειρηνικής διευθέτησης, η οποία διαφεύγει για Κύπριους για πολύ καιρό.

ΚΥΠΕ – Μαρία Κονιώτου
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία

Η ενημέρωση Αναστασιάδη και Ακιντζί στην έκθεση Γκουτέρες: Τι αναφέρουν στα σημειώματα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: