Στόχος αμετάθετος, η λύση που θα τερματίζει την κατοχή και τον εποικισμό δήλωσε ο Αγγελίδης

File Photo: Ο νυν Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας Σάββας Αγγελίδης. ΓΤΠ, ΣΤΑΥΡΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ




Οι συνθήκες που διέρχεται σήμερα η Κύπρος απαιτούν αναδρομή στο παρελθόν ως μήνυμα αφύπνισης και εγρήγορσης, δήλωσε ο ΥΠΑΜ, Σάββας Αγγελίδης, λέγοντας πως αμετάθετος στόχος παραμένει η επίτευξη μιας βιώσιμης λύσης, «που να τερματίζει την κατοχή και τον εποικισμό”.

“Αυτό που απαιτούμε, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και στη βάση του ειρηνικού διαλόγου, είναι η αποκατάσταση του διεθνούς δικαίου και η παύση της καταπάτησης ακόμα και των στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών στην Κύπρο, από την Τουρκία», σημείωσε.

Σε χαιρετισμό του σε εκδήλωση για τον Τάσο Μάρκου, ο κ. Αγγελίδης είπε ότι για να επιτευχθεί αυτό, είναι απαραίτητο η λύση να απαλλάσσει την πατρίδα μας από το αναχρονιστικό σύστημα των εγγυήσεων, των επεμβατικών δικαιωμάτων και την παρουσία ξένων στρατευμάτων στο νησί. «Προς αυτή την κατεύθυνση εργάζεται με αποφασιστικότητα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, καλώντας συνάμα όλες τις δυνάμεις να συμβάλουν ενωμένοι για να πετύχουμε το στόχο μας».

Αναφερόμενος στην τριμερή είπε ότι προσδοκία είναι να υπάρξει μια ώθηση στις προσπάθειες για ουσιαστική επανέναρξη των συνομιλιών.

Γι’ αυτό και η διοργάνωση της σημερινής εκδήλωσης δεν αποτελεί μόνο οφειλόμενη τιμή και κατάθεση της αιώνιας ευγνωμοσύνης μας στον ήρωα Τάσο Μάρκου, πρόσθεσε, αποτελεί ταυτόχρονα υπόμνηση και κάλεσμα ευθύνης για συνέχιση του αγώνα για δικαίωση της πατρίδας. Το παράδειγμα του ήρωα Τάσου Μάρκου φωτίζει τον δρόμο που οφείλουμε να ακολουθήσουμε, υπενθυμίζοντάς μας κάθε ώρα και στιγμή το βαρύ εθνικό μας χρέος, δήλωσε ο ΥΠΑΜ.

Υπερήφανα, όπως άλλωστε και ο ίδιος θα έπραττε, οφείλουμε να συνεχίσουμε τον αγώνα με όλες μας τις δυνάμεις, μέχρι την άγια εκείνη μέρα της λευτεριάς και της επανένωσης της πατρίδας μας, σημείωσε. Το οφείλουμε στην ιστορία μας, στον τόπο μας, στις γενιές που θα έρθουν μετά από εμάς, ανέφερε ο ΥΠΑΜ.

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ

“Αινιγματική” ανακοίνωση του Γκουτέρες: Άτυπη πενταμερής για Κύπρο σε “κατάλληλο στάδιο”!

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: