Ο πρόεδρος Τραμπ ταξίδευσε μυστικά στο Αφγανιστάν: Αρχίζουν ξανά οι διαπραγματεύσεις

Ο Ντόναλντ Τραμπ συναντήθηκε με τον Αφγανό πρόεδρο Ασράφ Γκάνι, κατά την αιφνιδιαστική επίσκεψη στη χώρα. Φωτογραφία via Twitter, @ashrafghani




Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τράμπ πραγματοποίησε επίσκεψη με την ευκαιρία της Ημέρας των Ευχαριστιών στους Αμερικανούς στρατιώτες που υπηρετούν στο Αφγανιστάν.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε θα ξαναρχίσουν οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με τους Ταλιμπάν, σε λιγότερο από τρεις μήνες αφότου τερμάτισε τις συνομιλίες αυτές.

“Οι Ταλιμπάν θέλουν να κάνουν μια συμφωνία και θα συναντηθούμε μαζί τους”, δήλωσε ο κ. Τραμπ κατά τη διάρκεια συνάντησης του με τον πρόεδρο του Αφγανιστάν, Ασχάφ Γκάνι.

“Θα παραμείνουμε μέχρις ότου έχουμε μια συμφωνία ή έχουμε μια ολοκληρωτική νίκη και θέλουν πραγματικά να κάνουν αυτή τη συμφωνία”, δήλωσε ο κ. Τραμπ, ο οποίος επιβεβαίωσε την επιθυμία του να μειώσει την παρουσία των στρατευμάτων της Αμερικής στο Αγφανιστάν σε 8.600, από 12 με 13 χιλιάδες περίπου.

Είναι το πρώτο ταξίδι που πραγματοποίησε στη χώρα από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του και μια εβδομάδα μετά την ανταλλαγή κρατουμένων μεταξύ Ουάσινγκτον και Καμπούλ που αύξησε τις ελπίδες για επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών.

Το προεδρικό αεροσκάφος προσγειώθηκε στο διάδρομο προσγείωσης της αεροπορικής βάσης του Μπαγκράμ μετά έπειτα από μια νυχτερινή πτήση από την Ουάσινγκτον. Η επίσκεψη του Τραμπ δεν είχε ανακοινωθεί για λόγους ασφαλείας.

Τον Αμερικανό πρόεδρο συνοδεύουν ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας Ρόμπερτ Ο’ Μπράιαν, μια μικρή ομάδα βοηθών, πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών και μια ομάδα δημοσιογράφων.

Ο Τραμπ συναντήθηκε με τον Αφγανό πρόεδρο Ασράφ Γκάνι ο οποίος ήταν παρών στην ομιλία που απηύθυνε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος στους Αμερικανούς στρατιώτες στην αεροπορική βάση.

Ο πρόεδρος του Μεξικού απαντά στον Τραμπ: «Ναι στη συνεργασία, όχι στις επεμβάσεις»

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: