Ντόναλντ Τραμπ: Aρνήθηκε ότι έδωσε οδηγίες στο δικηγόρο του Τζιουλιάνι για την Ουκρανία

File Photo: Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στο Όβαλ Όφις. EPA, Yuri Gripas / POOL




Στην διάρκεια μιας χθεσινής συνέντευξης του με τον πρώην παρουσιαστή του Fox News Μπιλ Ο’Ρέιλι, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αρνήθηκε ότι έδωσε οδηγίες στον προσωπικό του δικηγόρο Ρούντι Τζιουλιάνι να ενεργήσει εκ μέρους του, στην προσπάθεια να κάνει την Ουκρανία να βοηθήσει στον εντοπισμό επιβλαβών πληροφοριών σε βάρος πολιτικών του αντιπάλων.

“Συνεργάζεται με την Ουκρανία”

“Όχι δεν του έδωσα οδηγίες, αλλά είναι ένας πολεμιστής,” δήλωσε ο Τραμπ στον Ο’Ρέιλι, προσθέτοντας ότι ο Τζιουλιάνι “είναι πιθανό να είδε κάτι” ενώ “συνεργάζεται με την Ουκρανία για χρόνια.”
Ο Τζιουλιάνι έχει δηλώσει ότι πραγματοποίησε μία έρευνα για την διαφθορά και την πιθανή διάπραξη συνωμοσίας στην Ουκρανία, στο πλαίσιο του ρόλου που είχε ως δικηγόρος υπεράσπισης του Τραμπ, ώστε να αποδειχτεί η αθωότητά του.

Στο επίκεντρο το τηλεφώνημα Ζελένσκι

Η έρευνα της παραπομπής του Αμερικανού προέδρου επικεντρώνεται στο τηλεφώνημα της 25ης Ιουλίου που είχε με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντιμίρ Ζελένσκι ζητώντας την διεξαγωγή έρευνας σε βάρος του Δημοκρατικού πρώην αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν και του γιου του Χάντερ.
Ο Χάντερ Μπάιντεν έχει συνεργαστεί με μία ουκρανική ενεργειακή εταιρία, την περίοδο που ο πατέρας του ήταν αντιπρόεδρος στην κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα.

Στις 4 Δεκεμβρίου η κατάθεση Τραμπ

Στο μεταξύ, έγινε γνωστό ότι η Επιτροπή Δικαιοσύνης στην Βουλή των Αντιπροσώπων κάλεσε τον πρόεδρο Τραμπ να καταθέσει στις 4 Δεκεμβρίου, ενεργοποιώντας ένα νέο στάδιο της επίσημης έρευνας για την παραπομπή του, το οποίο μπορεί να οδηγήσει στην απαγγελία κατηγοριών σε βάρος του, μέσα σε χρονικό διάστημα λίγων εβδομάδων.
Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν είναι απαραίτητο να παραστεί στην ακρόαση. Ωστόσο, η εξέλιξη αυτή, επιτρέπει στον ίδιο, αλλά και στη νομική του ομάδα να έχει πρόσβαση στην διαδικασία της παραπομπής, την οποία τόσο ο ίδιος, όσο και άλλοι Ρεπουμπλικάνοι έχουν απορρίψει ως άδικης, μερικώς επειδή ο Λευκός Οίκος δεν στάθηκε δυνατό να καλέσει μάρτυρες για την πραγματοποίηση κατά αντιπαράθεση εξετάσεων.

Mε πληροφορίες από Reuters via ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ν.Χ.

Παραίτηση δικηγόρου του Λευκού Οίκου για καθυστέρηση σε αμυντική βοήθεια στην Ουκρανία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: