Νέο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Από Ιόνιο και Ήπειρο “κατεβαίνει” το κύμα κακοκαιρίας [χάρτης]

File photo: Οι μετεωρολόγοι περιμένουν για σήμερα βροχές στην ανατολική και νότια χώρα, καταιγίδες στο Αιγαίο, αλλά και χιονοπτώσεις στα ορεινά. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ




Με πρωινό της δελτίο ή ΕΜΥ είχε προειδοποιήσει για νέο κύμα βροχών και καταιγίδων πλου θα επηρεάσει την χώρα το διήμερο Πέμπτης και Παρασκευής. Τα φαινόμενα άρχισαν να εκδηλώνονται έντονα στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο και από το βράδυ “κατεβαίνουν” προς Στερεά και Πελοπόννησο. Οι έντονες βροχές και καταιγίδες στην Ηπειρο αναμένεται να συνεχιστούν.

Τα φαινόμενα σε αρκετές περιοχές θα είναι έντονα και κατά τόπους θα συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις και πολύ ενισχυμένους ριπαίους ανέμους.

Με νεώτερο έκτακτο δελτίο η ΕΜΥ, αναφέρει:

1. Από το απόγευμα της σημερινής ημέρας (Πέμπτη 07-11-2019), εκτός από το βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο αναμένεται να επηρεαστεί η δυτική Στερεά και μέχρι τη νύχτα τα υπόλοιπα τμήματα του Ιονίου και η δυτική Πελοπόννησος.

Από το μεσημέρι της Παρασκευής (08-11-2019) τα φαινόμενα στις παραπάνω περιοχές θα εξασθενήσουν.

 

2. Από τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής (08-11-2019) θα επηρεαστεί η ανατολική Πελοπόννησος και βαθμιαία η ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης πιθανώς και της Αττικής), η Εύβοια, η κεντρική και η ανατολική Μακεδονία, η Θράκη, τα νησιά του βορείου Αιγαίου και πιθανώς πρόσκαιρα η Θεσσαλία, οι Κυκλάδες και η δυτική Κρήτη.

Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα της Παρασκευής

Ο χάρτης του Meteo για την κακοκαιρία της Παρασκευής:

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Νέο κύμα κακοκαιρίας: Βροχές, καταιγίδες, νοτιάδες και …σκόνη από την Αφρική

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: