Νέα επίσκεψη των ελεγκτών της Επιτροπής Ανταγωνισμού σήμερα σε τράπεζες

Ο νέος πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού, Ιωάννης Λαγός, παρευρίσκεται στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ




Για δεύτερη συνεχή ημέρα συνεχίστηκε ο έλεγχος στελεχών της επιτροπής ανταγωνισμού σε κεντρικά γραφεία τραπεζών προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν εναρμονισμένες πρακτικές στις χρεώσεις προς τους πελάτες τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ελεγκτές έφτασαν στα κεντρικά γραφεία των τραπεζών στις 9 το πρωί. Ο έλεγχος ξεκίνησε άμεσα και αφορούσε τα κατώτερα στελέχη.
Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας οι 100 ελεγκτές της Επιτροπής Ανταγωνισμού έφτασαν στα κεντρικά κτίρια των τραπεζών και αμέσως κατευθύνθηκαν στα γραφεία των ανώτατων στελεχών. Αμέσως ζήτησαν από τα στελέχη να σηκωθούν από τις θέσεις τους χωρίς να πειράξουν το παραμικρό και στη συνέχεια τα έκαναν όλα φύλλο και φτερό.

Γεωργιάδης: Θεσμική λειτουργία του κράτους, το υπουργείο δεν εμπλέκεται

«Hταν μία θεσμική λειτουργία του κράτους», είπε ο κ. Γεωργιάδης στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΪ, εξηγώντας ότι υπήρχαν καταγγελίες περί εναρμονισμένων πρακτικών και έπρεπε η Επιτροπή να κάνει έλεγχο. «Tο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων δεν έχει καμία εμπλοκή στην έφοδο, που αποφασίστηκε από την ανεξάρτητη, βάσει του Συντάγματος, Επιτροπή Ανταγωνισμού».

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: