«Καταλήφθηκε από κουκουλοφόρους» η πρεσβεία της Βενεζουέλας στη Λα Πας της Βολιβίας

Πολίτες της Βολιβίας και αστυνομικοί πανηγυρίζουν για την παραίτηση του Έβο Μοράλες, από την Προεδρία. EPA, Martin Alipaz




Η έδρα της πρεσβείας της Βενεζουέλας στη Λα Πας καταλήφθηκε χθες Κυριακή από «κουκουλοφόρους», μετά την παραίτηση από την προεδρία του Έβο Μοράλες, πιστού συμμάχου της κυβέρνησης του σοσιαλιστή προέδρου Νικολάς Μαδούρο, δήλωσε η πρεσβεύτρια του Καράκας, η Κρισμπελί Γκονσάλες, στο ABI, το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Βολιβίας.

«Εφοδιασμένοι με δυναμίτη, κουκουλοφόροι διαδηλωτές με ασπίδες κατέλαβαν την πρεσβεία της Βενεζουέλας στη Βολιβία. Είμαστε καλά και σε ασφαλές σημείο, αλλά θέλουν να διαπράξουν σφαγή. Βοηθήστε μας να καταγγείλουμε αυτή τη βαρβαρότητα», είπε η διπλωμάτισσα στο πρακτορείο.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο καταδίκασε με «κατηγορηματικό» τρόπο το «πραξικόπημα» στη Βολιβία, μετά την παραίτηση του Μοράλες, έπειτα από τρεις εβδομάδες κινητοποιήσεων της αντιπολίτευσης και αιματηρών ταραχών στη χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Η Κούβα καταδικάζει το «πραξικόπημα της δεξιάς»

Ο πρόεδρος της Κούβας Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ καταδίκασε χθες Κυριακή το «βίαιο και άνανδρο πραξικόπημα της δεξιάς εναντίον της δημοκρατίας στη Βολιβία», μετά την παραίτηση του προέδρου Έβο Μοράλες, η επικράτηση του οποίου στις εκλογές της 20ής Οκτωβρίου για τέταρτη θητεία αμφισβητήθηκε από την αντιπολίτευση, έπειτα από τρεις εβδομάδες διαδηλώσεων και ταραχών σε μεγάλο μέρος της χώρας.

Ο Ντίας-Κανέλ εξέφρασε με ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter την «σθεναρή καταδίκη του πραξικοπήματος» και έκρινε ότι «όλος ο κόσμος πρέπει να κινητοποιηθεί για να υπερασπίσει τη ζωή και την ελευθερία του Έβο», προσθέτοντας την ετικέτα #EvoNoEstasSolo («Έβο, δεν είσαι μόνος»).

Η Αβάνα, παραδοσιακός σύμμαχος του σοσιαλιστή ηγέτη, εκφράζει την «αλληλεγγύη της στον αδελφό πρόεδρο Έβο Μοράλες, πρωταγωνιστή και σύμβολο του αγώνα και των διεκδικήσεων των αυτοχθόνων λαών της Αμερικής μας», ανέφερε παράλληλα ο υπουργός Εξωτερικών της Κούβας Μπρούνο Ροδρίγκες.

Πληροφορίες από AFP-DPA μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Λα Πας, Bolivia – Αβάνα, Cuba

Ένταλμα σύλληψης εναντίον του Έβο Μοράλες: «Βίαιες ομάδες» επιτέθηκαν στο σπίτι του, λέει

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: