Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Κυριακής: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

File Photo: Εφημερίδες της Κύπρου. ΚΥΠΕ




Οι επαφές της ειδικής απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ Τζέιν Χολ Λουτ με τους δύο ηγέτες ενόψει της Τριμερούς στο Βερολίνο, η αυριανή συνάντηση Χριστοδουλίδη – Πομπέο, η οπλοκατοχή στην Κύπρο, η χθεσινή εκδήλωση διαμαρτυρίας για τον Ακάμα και το «κατασκοπευτικό» βαν στη Λάρνακα είναι μερικά από τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα του κυριακάτικου Τύπου.

Η «Αλήθεια» υπό τον τίτλο στο κύριο της θέμα «Τελευταίο τεστ προθέσεων» αναφέρεται στις συναντήσεις που είχε χθες η Λουτ με τους δύο ηγέτες στον απόηχο της έκθεσης Γκουτέρες και ενόψει της Τριμερούς στο Βερολίνο. Αλλού γράφει ότι στο μικροσκόπιο της Αστυνομίας βρίσκεται το βαν-κατάσκοπος. Γράφει, επίσης, πρωτοσέλιδα ότι ο οίκος DBRS αναβάθμισε την τάση της οικονομίας μας σε θετική.

Ο «Πολίτης» υπό τον τίτλο στο κύριο του θέμα «Πάνοπλοι οι Κύπριοι χωρίς κανέναν έλεγχο» γράφει ότι σταθερά στην πρώτη δεκάδα της διασποράς όπλων παγκοσμίως βρίσκεται η Κύπρος. Αλλού γράφει ότι γίναμε βάση της βιομηχανίας πορνό. Η εφημερίδα δημοσιεύει πρωτοσέλιδα συνέντευξη του Προέδρου του τ/κ κόμματος TDP του ψευδοκράτους, Κεμάλ Οζγιγίτ, ο οποίος λέει, μεταξύ άλλων, ότι η τ/κ πλευρά δεν κάνει μόνο ό,τι της πει η Τουρκία.

Ο «Φιλελεύθερος» στεγάζει το κύριο θέμα του υπό τον τίτλο «Στον Πομπέο ο Χριστοδουλίδης» και γράφει ότι οι τουρκικές προκλήσεις στις κυπριακές θάλασσες θα τεθούν ενώπιον του Αμερικανού ΥΠΕΞ από τον Κύπριο ομόλογό του Νίκο Χριστοδουλίδη. Αλλού γράφει ότι το έριξαν στο διάβασμα στις Κεντρικές Φυλακές και αναφέρεται σε σχετικό πρόγραμμα που εφαρμόζεται στο σωφρονιστικό ίδρυμα. Γράφει, επίσης ότι η ΕΠΑ θεωρεί πως δεν συμφέρει στις τράπεζες να συνεννοούνται για τιμές.

Η «Χαραυγή» με τίτλο στο κύριο της θέμα «Με το βλέμμα στραμμένο στην 25η Νοεμβρίου» αναφέρεται στις χθεσινές επαφές της Τζέιν Χολ Λουτ με τους δύο ηγέτες ενόψει της Τριμερούς συνάντησης στο Βερολίνο. Αλλού γράφει ότι τα κροκοδείλια δάκρυα δεν σβήνουν τις πυρκαγιές και αναφέρεται σε εκδήλωση που διοργανώθηκε χθες για τον Ακάμα. Γράφει, επίσης, ότι το κράτος αγοράζει φθηνά χέρια και εκμεταλλεύεται εργαζόμενους

Η αγγλόγλωσση εφημερίδα “Sunday Mail” με τίτλο στο κύριο της θέμα «Υπάρχει ακόμη αξία στο πρόγραμμα για τα διαβατήρια» γράφει ότι μερικοί ειδικοί πιστεύουν ότι το πρόγραμμα μπορεί να είναι επωφελές για τη χώρα μακροπρόθεσμα. Η εφημερίδα αναφέρεται επίσης πρωτοσέλιδα στη χθεσινή διαμαρτυρία για τους εμπρησμούς στον Ακάμα. Άλλου αναφέρεται στην ανεξέλεγκτη απόρριψη σκουπιδιών που συσσωρεύονται σε Παραλίμνι και Κούρρη.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Η Καθημερινή» υπό τον τίτλο στο κύριο της θέμα «Σε προεκλογικό μαραθώνιο οι αρχηγοί» γράφει ότι Αβέρωφ και Νικόλας κατεβαίνουν στη βάση, ενώ ο Άντρος ψάχνει σοβαρή πρόταση στην οικονομία. Η εφημερίδα δημοσιεύει επίσης πρωτοσέλιδα συνέντευξη του ΥΠΕΞ ο οποίος προβλέπει ότι εντός Δεκεμβρίου μπορεί να γίνει πενταμερής διάσκεψη τύπου Κραν Μοντάνα. Γράφει επίσης ότι ανησυχίες για το ενδεχόμενο οι εκθέσεις του ΟΟΣΑ και της Moneyval να περιέχουν αρνητικά στοιχεία λόγω του θέματος των διαβατηρίων εκφράζουν οικονομικοί παράγοντες.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Η Σημερινή» με τίτλο στο κύριο της θέμα «Κατάργηση ψηφισμάτων για ψευδοκράτος και κίνδυνος απώλειας φυσικού αερίου» γράφει ότι η Τριμερής είναι προς των πυλών και είναι πρόδηλος ο κίνδυνος της απώλειας του φυσικού αερίου και η κατάργηση των ψηφισμάτων 541 και 550. Αλλού γράφει ότι οι νέοι μπαίνουν μπροστά και προστατεύουν τον Ακάμα. Η εφημερίδα αναφέρεται επίσης πρωτοσέλιδα στο θέμα της οπλοκατοχής και σε κενά που υπάρχουν στη νομοθεσία.

ΚΥΠΕ – Γιώργος Μιχαήλ
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία

Η επισκόπηση των ελληνικών εφημερίδων της Κυριακής: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: